Okan Buruk: ’’İnşallah bu sinerjiyi devam ettireceğiz ve daha iyi günler göreceğiz’’

Okan Buruk: ’’İnşallah bu sinerjiyi devam ettireceğiz ve daha iyi günler göreceğiz’’
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Akhisarspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada yeni yapılan transferlerin galibiyette etkisinin olduğunu belirterek, "İnşallah bu sinerjiyi devam ettireceğiz ve daha iyi günler göreceğiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında konuk ettiği Akhisarspor'u 3-1 yenen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Okan Buruk, "Oyuna giren arkadaşlarımız katkı verdi. Golleri ve pozisyonları bulmak önemliydi." dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Kasımpaşa galibiyetinden sonra Akhisarspor karşılaşmasının çok değerli olduğunu bilerek müsabakaya başladıklarını belirtti.

Kendi sahalarında kazanarak önemli bir iş yaptıklarına değinen Buruk, "Maçın başında alt sıralardan kurtulma hedefindeydik. Küme düşme hattının bir üstüne çıktık. Hedeflerimizin başında bu geliyordu. Bunu da bugün başardık." diye konuştu.

İlk yarının kendileri açısından iyi geçmediğini kaydeden Buruk, "Erken bir gol yedik. Dengemizi bozdu. İç sahada daha iyi başlayabilirdik. Kolay hatalar yaptık. Aceleci davrandık. Devre arasında bu hataları konuşarak oyun planımızı değiştirdik." ifadelerini kullandı.

Maçın kırılma anının kırmızı kart pozisyonu olduğunu belirten Buruk, "Rakibin on kişi kalması büyük avantajdı. Oyuna giren arkadaşlarımız katkı verdi. Golleri ve pozisyonları bulmak önemliydi. Akhisarspor'u tebrik ediyorum. Onlar da uzun süre on kişi ile iyi mücadele etti." değerlendirmesinde bulundu. 

Taraftara da teşekkür eden Buruk, şunları kaydetti: "Seyircimiz inanılmaz destek verdi. Biz çalışıyoruz. Yönetimimiz çalışıyor. Taraftarımız destek veriyor. Türkiye'nin her yerindeki Rizeliler destek veriyor. Bu desteğin aynı şekilde devam etmesini istiyorum. İnşallah bu sinerjiyi devam ettireceğiz ve daha iyi günler göreceğiz. İki maç kazandık ama elimizde hiçbir şey yok. Her maç final. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile final maçı oynayacağız. Çalışarak maç maç yürümek zorundayız."

AKHİSARSPOR CEPHESİ

Akhisarspor Teknik Sorumlusu Recep Umut, Çaykur Rizespor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada kırmızı kartın takım dengesini bozduğunu ifade etti.

Teknik Direktör Cihat Arslan'ın tribüne gönderilmesi nedeniyle basın toplantısına antrenör Recep Umut katıldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Umut, kırmızı kartın ardından denge bozukluğu yaşadıklarının vurgulayarak, "Oyuna çok iyi başladık. İlk 45 dakika soyunma odasına çok daha farklı bir sonuçla girebilirdik. Oyunun sonundaki skoru bizde yakalayabilirdik. Kırmızı kart bütün dengemizi bozdu. Oyuncularımız sonuna kadar çok iyi mücadele ettiler. Eksik kalmak dezavantaj. Bundan sonraki maçlarda daha farklı olmaya çalışacağız’’ dedi.