Okul Bahçesinde Devasa İftar

Okul Bahçesinde Devasa İftar
Rize'de okul bahçesinde gerçekleştirilen devasa iftar yemeğine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın yanı sıra 500 kişi katıldı.

Rize'nin Ambarlık köyünde, Ambarlıklı vatandaşların her yıl gelenek haline getirdiği iftar programı ilkokul bahçesinde gerçekleştirildi. 500 kişinin açık alanda aynı anda iftarını açtığı iftar sofrasına Rize protokolü de ilgi gösterdi.

Ambarlık ilköğretim okulu bahçesinde gerçekleşen İftar programına AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'ın yanı sıra Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yardımcıları, il genel meclis üyeleri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(4).jpg

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(3).jpg

Açılan oruçların ardından kısa bir hoş geldiniz konuşması gerçekleştiren Ambarlık köyü ileri gelenlerinden Hasan Tuncer Türüt " Başta sayın vekilimiz Hasan bey olmak üzere davetimize icabet eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Sevgili dostlar, sizlerle birlikte böylesine müstesna bir ortamda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Köyümüzce gelenek halini alan bu iftar programımızın ileriki yıllarda da daim olmasını arzu ediyoruz. Ramazan ayının bizlere bahşetmiş olduğu bu güzel aile tablosunun tüm memlekette daim olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz" şeklinde konuştu.

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(5).jpg

Kendisine uzatılan mikrofonda duygu ve düşünceleri ifade eden Karal ise "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş ayı olarak bilinen Ramazan ayının bu değerli gecesinde siz değerli Ambarlıklı hemşerilerimle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizleri böylesine güzel bir ortamda kabul buyurduğunuz ve bu bütünleşmeye mimar olduğunuz için teşekkür ediyorum. Ayağımızın tozu ile henüz ilimize yeni gelmişken ilk iftarımızı sizlerle beraber açtık. Sizleri böylesine bütünlük ve beraberlik kokan bir organizasyonu geleneksel hale getirmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyorum. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyor, bu vesile ile bütün Rizeli hemşerilerimize tekrar hayırlı Ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(6).jpg

Gerçekleşen iftar programı sonrasından ise AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve beraberindeki heyet, Ambarlık'ta bazı incelemelerde bulundu, Ambarlık Çay Fabrikasını ziyaret etti.

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(1).jpg

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(2).jpg

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(7).jpg

ambarlik-koyunde-500-kisi-iftar-acti-(8).jpg