Okul gezisi faciayla sona erdi!

Okul gezisi faciayla sona erdi!
Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan İncesu kanyonunda gezintiye çıktıkları sırada akıntıya kapılan 6 öğrenciden 2'si boğularak hayatını kaybetti.

Çorum Fatih Lisesi'nde eğitim gören 20 kişilik bir kafileden oluşan 10-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Ortaköy ilçesine bağlı İncesu kanyonuna gezi düzenledi. İncesu köyünde mesire alanında piknik yapan öğrencilerden 6 tanesi daha sonra Kibele heykelini görmek için kanyonda gezintiye çıktı. 

Öğrenciler kanyonda gezinti yaptıkları bir öğrencinin ayağının kayması sonucu hep birlikte suya düştüler. Suya düşen öğrencilerden Muhammed Ali Kaya (17) ve Fuat Bolat (17) akıntıya kapılırken diğer 4 öğrenciyi yanlarında bulunan öğretmenleri suya atlayarak kurtardı. Irmaktan yarı baygın halde çıkartılan R.Ş. isimli öğrenci olay yerine çağrılan ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Sudan cansız bedenleri Muhammed Ali Kaya (17) ve Fuat Bolat (17) cenazeleri ise Ortaköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından talihsiz öğrencilerin cesetleri Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Öte yandan olayı duyan Ortaköy Kaymakamı bölgeye gitmek için yola çıktı. Kaymakam Uyan'ın içinde bulunduğu makam aracı, İncesu köyü yakınlarında kontrolden çıkarak takla attı. Kazada Kaymakam Zeliha Uyan ve makam şoförü yaralandı. Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Yaşanan olayın ardından Çorum Valisi Nurullah Çakır ve Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç ile birlikte ilçeye giderek olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin bilgi aldı.

Vali Çakır, öğrencilerin ailelerine baş sağlığı diledi.