Okul Sütünü Hangi Firmalar Sağlıyor?

Okul Sütünü Hangi Firmalar Sağlıyor?
'Okul Sütü' projesi kapsamında Dağıtılan bazı sütlerin bozuk olduğu iddiaları gözleri dağıtımı yapan firmalara çevirdi.

'Okul Sütü' projesi kapsamında bugün dağıtımına başlanan sütlerden etkilenen 100'lerce çocuk hastaneye kaldırıldı. Dağıtılan bazı sütlerin bozuk olduğu iddiaları gözleri dağıtımı yapan firmalara çevirdi.

Tüm yurtta 32 bin 500 okulda 7,2 milyon öğrenciye yönelik başlatılan ''Okul Sütü Projesi'' kapsamında ilk süt dağıtımı yapıldı. Projeden okul öncesi ve ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda okuyan öğrenciler yararlanıyor.
 
Süt dağıtımın başladığı ilk günde bazı kentlerde yüzlerce çocuk zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Sabah saatlerinden itibaren başta Diyarbakır, Sivas, Adana olmak üzere 9 şehirde yüzlerce çocuk hastanelik oldu.
 
Konuyla ilgili yaptığı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler bir zehirlenme vakası değil. Süte karşı hassasiyet olabilir" dedi.
 
Sivas Valisi Ali Kolat, ''Zehirlenme değil, herhalde süt biraz bozuk" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca belirlenen 4 bölge için 17 Nisan'da düzenlenen ihaleyi kazanan firmalar şöyle:

Karadeniz ve Marmara bölgeleri: Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş pilot ortaklığındaki Sütaş Süt Ürünleri A.Ş-Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. Tic. A.Ş- Tat Konserve San. A.Ş-Yörükler Dış Tic. A.Ş.
 
İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Yavuz Blok Bims İnş. Malz. Gıda Tic. A.Ş pilot ortaklığında Gülsan Gıda A.Ş-Mar Tüketim A.Ş-Mamsan Gıda A.Ş-Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti
 
Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri: Dimes Gıda San. Tic. A.Ş pilot ortaklığında Pınar Süt Mam. San. A.Ş-Balkan Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti
 
Akdeniz bölgesi: Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. pilot ortaklığında Güney Süt San. ve Gıda Mad. Tic. A.Ş-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş-Akbel Süt Ürn. San. Tic. A.Ş