Okullara 7 gün domuz gribi tatili

Okullara 7 gün domuz gribi tatili
Diyarbakır'da 4 okulda 5'i öğrenci 7 kişide domuz gribi vakası tespit edildi. Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, il merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretime 7 gün ara verilmesini kararlaştırdı.

Diyarbakır Valiliği açıklamasında, "Bu vakalardan 5'i öğrencilerimizde görülmüş olup bu öğrencilerimizin eğitim gördüğü 4 okul, Hantepe Eğitim Şehitleri İlköğretim Okulu, Huzurevleri İlköğretim Okulu, Süleyman Nazif İlköğretim Okulu ve Diclekent İlköğretim Okulu'dur. Bu nedenle 19 Ekim 2009 Pazartesi gününden itibaren bu okullarımızda 5 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

Sabah yapılan bu açıklamanın ardından İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan da okullara 7 gün
tatil
açıklaması geldi.

Sağlık Bakanlığı da bugüne dek ülkede belirlenen pandemik H1N1 gripli hasta sayısının toplam 551 olduğu, Ankara'da son 5 günde belirlenen vaka sayısının ise 41'e ulaştığı bildirildi.
 
Bakanlık salgını engellemek için grip belirtileri olan çocukların bu belirtiler geçinceye dek okula, dershaneye, kreş veya bakımevine gönderilmemesini istedi. Bakanlık ayrıca ellerin sık sık su ve sabunla yıkanmasının hastalığın bulaşmasını önlemede en önemli önlemlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Öksürük veya hapşırık sırasında ağız ve burnun tek kullanımlık kağıt mendille kapatılması ve mendilin çöp kutusuna atılması önerilerinde bulunulan açıklamada, evlerin ve diğer kapalı mekanların sık sık havalandırılması, özellikle sık dokunulan eşya ve yüzeylerin temizlenmesi gerektiği ifade edildi.

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/diyarbakirda-domuz-gribi-soku-9339.htm