"Olay Yeri Girilmez" şeridi, bitiş çizgisi oldu

"Olay Yeri Girilmez" şeridi, bitiş çizgisi oldu
Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yusufeli'de düzenlenen "Gençlik Koşusu"nda "bitiş şeridi" bulunamayınca, ekip otosundan alınan "olay yeri girilmez" yazılı şerit kullanıldı.

Artvin'in Yusufeli İlçesi Emniyet Amirliğince düzenlenen ve 22 sporcunun katıldığı 5 kilometrelik "Gençlik Koşusu", Evren Mahallesi'nden başladı, Hükümet Konağı önünde sona erdi. Yağmur altında gerçekleştirilen koşuda, Kamil Yasir Taşçı birinci oldu.

Koşuda bitiş çizgisini belirlemek üzere polislerin bulduğu yöntem ilginç görüntülere neden oldu.

Koşunun bittiği noktayı belirlemek için "bitiş şeridi" bulunamayınca, organizasyonda görevli polisler, meslektaşlarından yardım istedi. Bunun üzerine ekip otomobiliyle koşu alanına gelen polisler, koşunun bitiş çizgisini belirlemekte kullanılması için üzerinde "olay yeri girilmez" yazılı sarı renkli bir şerit getirdi.

Patlama, cinayet, yaralama, gasp, kurşunlama, hırsızlık gibi birçok asayiş olayında, delil aranan bölgenin güvenlik çemberine alınması için kullanılan bu şerit, koşunun bitiş noktasını belirlemek amacıyla bitiş yerine çekildi.

Sporcuların, sağlam olduğu için yırtarak geçemedikleri "olay yeri girilmez" yazılı şeridin altından geçmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Polislerin, bitiş noktasının bulunduğu cadde kenarına, vatandaşların içeri girip sporcuları engellememesi için trafikte kullanılan dubaları yerleştirmesi de dikkati çekti.

Koşu sonrası, dereceye giren sporculara İlçe Emniyet Amiri Günay Aksüt tarafından madalya ve çeşitli hediyeler armağan edildi.

Etkinlikler, milli sporcularca Çoruh Nehri'nde yapılan kano ve rafting yarışlarıyla sona erdi.