olay53, Bakan Çelik'ten 1 Ay Önce Yaş Çay Fiyatını Açıkladı

olay53, Bakan Çelik'ten 1 Ay Önce Yaş Çay Fiyatını Açıkladı
olay53 okuyucuları, bugün açıklanan yaş çay fiyatını herkesten önce 1 ay önce öğrendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, 2017 yaş çay alım fiyatını açıkladı. Bakan çelik olay53’ün 24 Nisan tarihinde açıkladığı fiyatları aynı şekilde açıklarken, Çaykur’un yaş çay sezonuna yetiştiremediği çay fabrikaları nedeniyle yaş çay sezonunun başlamasının üzerinden kısa bir süre sonra kontenjan ve randevulu sistem uygulamasıyla nedeniyle olay53, 20 Mayıs’ta 2. kez yaş çay üreticilerine uyarılarda bulunarak yaş çay fiyatının 2,13 TL olarak açıklanacağını ifade etmiş ve düşük fiyatlarda çay alan özel sektöre çay vermemeleri yönünde haberlerini sürdürmüştü.

Bakan Çelik, olay53’ün 1 ay önce açıkladığı yaş çay fiyatlarını aynı şekilde açıkladı ve çay fiyatının özenle hazırlandığını ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl yaş çay alım kilogram fiyatı 1,77 liraydı. 13 kuruş prim 1 lira 90 kuruşa çay alımını gerçekleştirdik. Bu alımı geçtiğimiz yıl gerçekleştirdik. Toplam 168,4 milyon lira yaş çay primi ödeme yaptık. 1,2 milyar lira çay alım fiyatı, 145 milyon lira budama tazminatı ödedik. 2,2 milyon lira mazot ve gübre desteği olmak üzere geçtiğimiz yıl çay üreticisine 1,5 milyar lira ödeme yapıldığını ifade etmek istiyorum. Helali hoş olsun." dedi.

Bu yıl için de üreticiyi tatmin edecek bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Çelik, "2017 yılında çay kilogram alım fiyatı 2 lira artı 13 kuruş prim ile 2 lira 13 kuruş. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

olay53’ün 24 Nisan’daki çay fiyatı açıklamasının ardından Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 2017 yılında çay taban fiyatının 2,20 TL olması gerektiğini ifade etmişti.

İşte olay53’ün o açıklamaları

olay53un-yas-cay-fiyati-24-nisan.jpg

caykurun-uyguladigi-kontenjan.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Bakan Çelik, 11'de Çay Fiyatını Açıklayacak

Yaş Çay Fiyatının Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Rize Ziraat Odası : Yaş Çay Fiyatı 2,20 TL Olmalı