olay53’ün Haberleri Rumuzla Yorum Yazan Belediye Başkanını Gerdi!...

olay53’ün Haberleri Rumuzla Yorum Yazan Belediye Başkanını Gerdi!...
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın olay53’te yer alan belediye haberlerine rumuzla kendisini öven yorumlar yazdığının deşifre olması Başkan Kasap’ı fena halde gerdi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMAYAN BAŞKAN KASAP, SUÇLUYU BULDU… SUÇLU; BAŞKANI ELEŞTİREN HABERLERE YER VEREN olay53

Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın ardından 10 Numara Projeler vaadiyle büyük beklentilerle belediye başkanı seçilen ancak aradan geçen 2 yılı aşan süreçte beklentileri karşılayamadığı gibi mesaisini elektrik direği töreni, duvar ve köprü altı boyamaları açılışı, yürüyen merdiven açılışı, aynı projede bir yıl arayla 2 farklı binaya 2 ayrı yıkım töreni düzenlenmesi gibi fındık kabuğunu doldurmayacak hizmetlerle geçirip, kış sezonunda kar temizleme çalışmalarında sınıfta kalarak vatandaşları çileden çıkaran ve hemen hemen her gün yaşanan su kesintileriyle vatandaşları eleştirilerine maruz kalan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bu ve benzer olayların haber yapılmasından da oldukça rahatsız oldu. Başkan Kasap, haberlerden olan rahatsızlığını yapılan haberlere farklı rumuzlarla kendisini öven yorumlar yazarak ve düzenlediği açılış töreninde isim vermeden uzun bir süredir takip etmediğim dediği olay53’ün haberlerine atıfta bulunarak cevap verirken, rumuzla yorum yazdığını da sosyal medyadan muhabirimize birkaç gün önce gönderdiği mesajla itiraf etti.

resat-kasap-yorum.jpg

BAŞKAN REŞAT KASAP’IN RUMUZ KULLANARAK KENDİNİ ÖVEN YORUMLAR YAZDIĞININ ORTAYA ÇIKMASI BAŞKAN KASAP’I KÜPLERE BİNDİRDİ

Başkan Kasap’ın ardından Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü personelinin de aynı şekilde defalarca farklı rumuzlarla Başkan Kasap’a övgü dolu sözlerin yer aldığı çok sayıda yorum yazdığı ortaya çıktı. Editörlerimizin tespit ettiği bu yorumların onaylanmayıp silinmesi ise Başkan Kasap’ı fena halde çıldırttı. Yazılan yorumların silinmesiyle daha da gerilen Başkan Kasap’ın talimatıyla . Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü makam sekreterliğine kısa bir süre önce İşkur tarafından yapılan yerleştirme ile işe başlayan personel tarafından sosyal medyadan olay53’e yönelik karalama ve olay53’ü takip etmeyiniz kampanyası başlatıldığı öğrenildi.

KASAP TALİMAT VERDİ olay53 HAKKINDA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü personeli tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda Belediye Özel Kalem Müdürlüğü personeli tarafından defalarca yorum yazıldığı itirafında bulunuldu ve yorumların silindiği kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: “olay53 web sayfasi tarafli davranıyor. Yazdigimiz yorumları yayinlamiyor. İşine geldini yayınlıyor. Bu web sayfasını artık takip etmiyoruz…”

Hatırlanacağı üzere Rize Belediyesi tarafından aydınlatma direklerine yapılan açılış töreninin yer aldığı “Sanırsınız 10 Numaralı Projelere Toplu Açılış Düzenlendi” haberine “Vatandaş1453” rumuzuyla saat: 00.42’de yapılan yoruma haber muhabirimiz İbrahim Köroğlu tarafından kısa sürede cevap verilerek yorumun Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından rumuz kullanılarak yapıldığını ifade etmiş, yorumcu ise Başkan Kasap’ı savunmaya devam ederek kendisinin Başkan olmadığını ifade etmişti.

resat-kasap-ibrahim-koroglu-yorum-3-002.jpg

İşte Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın rumuzla yorum yazdığını itiraf ettiği o mesaj, işte özel kalem müdürlüğü personelinin olay53’ün konuya dahil olmasıyla silmek zorunda kalınan o itirafı:

resat-kasap-ibrahim-koroglu-yorum-1-001.jpgresat-kasap-ibrahim-koroglu-yorum-2-001.jpg

olay53e-yonelik-karalama-kampanyasi.jpg

KASAP’IN olay53’e YÖNELİK İLK AMBARGOSU

Öte yandan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, geçtiğimiz yıl da olay53’ün haberlerinden rahatsız olmuş ve olay53’ü belediye basın listesinden sildirerek ambargo uygulamaya kalktığı gibi, belediye güvenlikçilerine de talimat verdirerek haber muhabirimizin Rize Belediye Binasına girişinin engellenmesi istenmiş, muhabirimizin konuyu gündeme taşıyacağını ifade etmesinin ardından geri adım atmak zorunda kalarak hem basın listesine dahil edilmiş hem de belediye binasına giriş yasağı kaldırılmıştı. Başkan Kasap ayrıca muhabirimizin sosyal medyadan kendisini eleştiren yorumlarda bulunması nedeniyle muhabirimizi arkadaş listesinden çıkarmıştı.