Öldürülen Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun Cenazesi Rize'ye Gönderilecek

Öldürülen Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun Cenazesi Rize'ye Gönderilecek
Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi Rizeli Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Bakırköy'de ortağı olduğu restoranda uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi defnedilmek üzere memleketi Rize’ye gönderilecek.

İstanbul Bakırköy’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Beşiktaş kulübü eski yönetim kurulu üyesi ve Rize'nin Fındıklı ilçesinden olan Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun kuzeni konuştu. Mahmutyazıcıoğlu’nun kuzeni Mehmet Akyüz, “Olayın neden olduğunu henüz bilmiyoruz” dedi.

Bakırköy Yeşilköy`de bir restoranda kimliği belirsiz kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Beşiktaş kulübü eski yönetim kurulu üyesi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesinin adli tıptaki işlemleri sürüyor. Cenazeyi almaya gelen ailesinden kuzen Mehmet Akyüz basın mensuplarına konuştu.

Mahmutyazıcıoğlu’nun eşi Ece Erken’e ulaşılmadığı iddialarına karşılık bir şey bilmediğini söyleyen Akyüz, “Cenaze memlekete Rize’ye götürülecek. Biz de cenazesi kılınır diye geldik ama direk Rize’ye götürüyorlar. Neden böyle bir olayın yaşandığını hiç bilmiyorum. Birazdan alacaklar herhalde” diye konuştu.

2 gözaltı

Cinayete ilişkin soruşturma İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'ye devredildi. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olaya karıştığı tespit edilen 6 şüphelinin kimliğini tespit edildi. Zanlılardan ikisi Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun olaydan kısa bir süre önce Beşiktaş Eski Başkanı Fikret Orman ile bir araya geldiği de belirlendi. Orman'ın restorandan ayrılmasından sonra mekana gelerek Mahmutyazıcıoğlu ile görüşen iki kişinin silahlı saldırıda bulunduğu, saldırının dışarıda da devam ettiği belirlendi.

Aralarında alacak meselesi bulunan iki grup, Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki bir restoranda görüşmek üzere bir araya geldi. İki grup arasında çıkan tartışmada silahla ateş açıldı.

Olay sırasında gruplar arasında aracılık yaptığı öğrenilen Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile şoförü vuruldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kasığından vurulan Mahmutyazıcıoğlu, kurşunun atardamara isabet etmesi üzerine olay yerinde kan kaybından hayatını kaybetti. Kendisiyle birlikte yaralanan şoförünün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgisi bulunan 6 kişinin kimlikleri Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Zanlılardan ikisi polis tarafından gözaltına alındı. Diğer 4 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

ece-erken-safak-mahmutyazicioglu.jpgsafak-mahmutyazicioglu-001.jpgoldurulen-safak-mahmutyazicioglunun-kuzeni-konustu-5.jpgoldurulen-safak-mahmutyazicioglunun-kuzeni-konustu-4.jpgoldurulen-safak-mahmutyazicioglunun-kuzeni-konustu-3.jpgoldurulen-safak-mahmutyazicioglunun-kuzeni-konustu-2.jpgoldurulen-safak-mahmutyazicioglunun-kuzeni-konustu-1.jpgbesiktas-eski-yoneticisi-safak-mahmutyazicioglu-silahla-vurularak-hayatini-kaybetti.jpgbesiktas-eski-yoneticisi-safak-mahmutyazicioglu-silahla-vurularak-hayatini-kaybetti-001.jpg