Olimpiyatlarda ilk madalyamızı kazandık...

Olimpiyatlarda ilk madalyamızı kazandık...
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ilk madalyamız Rıza Kayaalp'ten geldi.

Grekoromen güreş 120 kiloda dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp bronz madalya mücadelesinde Gürcü rakibini yenerek ülkemize büyük bir mutluluk yaşattı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları erkekler grekoromen 120 kiloda mücadele eden milli güreşçi Rıza Kayaalp, Gürcü rakibi Guram Pherselidze'yi yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, bu sonuçla 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki ilk madalyasını aldı.

RIZA KAYAALP: DAHA ALACAĞIM ÇOK MADALYA VAR

Karşılaşmada ilk periyodu 1-0 önde kapayan Rıza Kayaalp, ikinci periyotta da rakibine 1-0 üstünlük kurdu ve müsabakadan 2-0 galip ayrılarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

Müsabakanın ardından büyük bir mutluluk yaşayan Rıza Kayaalp, Türk bayrağı ile minderde tur attı. Salonda bulunan Türk seyirciler de tezahüratlar ve alkışlarla Kayaalp'i kutladı.

Kayaalp, 120 kiloda ilk turda Ukraynalı Orlov, çeyrek finalde ABD'li Byers'i mağlup etmiş, yarı finalde ise Kübalı Nunez Lopez'e mağlup olmuştu.

BİLİCİ'DEN ERKEN VEDA

Londra Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreşte 60 kiloda Rahman Bilici elendi. Excel Arena'da yapılan karşılaşmalarda ilk turda Japon Ryutaro Matsumoto'ya yenilen Rahman Bilici, rakibinin yarı finalde mağlup olmasıyla repasaj hakkını kaybetti.

AVLUCA 15. OLDU

Londra Olimpiyatları'nda grekoromen güreş 84 kiloda altın madalyayı Rus Alan Khugaev kazandı.

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, final maçında Mısırlı Mohamed Ebrahim Karam'ı 2-0 yenen Rus Khugaev altın madalyanın sahibi oldu. Khugaev'in gümüş madalyada kaldığı bu sıklette bronz madalyaları ise Kazak Danyal Gajiyev ile Polonyalı Damian Janikowski aldı.

Sabah seansındaki ilk maçında Polonyalı Damian Janikowski'ye 2-0 yenilen Nazmi Avluca, Polonyalı güreşçinin finale çıkamaması nedeniyle repesaj maçlarına kalamamıştı. Milli güreşçi, genel klasmanda 15. sırada yer aldı.