Olimpos yerle bir oldu! (VİDEO)

Olimpos yerle bir oldu! (VİDEO)
Kumluca ilçesine bağlı Olimpos tatil beldesinde sel yüzünden seralar yerle bir oldu, evleri su bastı, otomobiller denize kadar sürüklendi.

Antalya'nın Kumluca ilçesi ve çevresinde sabaha karşı şiddetli yağan yağmur hayatı felç etti.

Yağıştan dolayı oluşan sel, Beşikçi köyü ve turizm beldesi Olimpos'da zarara yol açtı. Turistik bölgedeki bungalov evler ve marketleri su bastı, ağaçlar devrildi. Turistlerin ve ziyaretçilerin pansiyon ve bungalovları boşalttığı bölgede çok sayıda araba denize sürüklendi. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir helikopter kıyı boyunca uçarak bölgede keşif yaptı. Sel sularında birilerinin kaybolma ihtimaline karşı AKUT, jandarma, Devlet Su İşleri, Köye Hizmet Götürme Birliği ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda araç bölgeye geldi. Sekiz saat içerisinde metrekareye 130 kilogram yağış düştü. Bölgede saatte 55 kilometre hızla esen rüzgar ağaçları devirdi, sel sularıyla sürüklenip menfezlerin tıkanması baskınlara neden oldu.

Bölgede incelemelerde bulunan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Beşikçi köyünde 50 evin giriş katlarının sular altında kaldığını toplam 3 bin dekarlık alana sahip 500 seranın da selde zarar gördüğünü bildirdi.