Olmaz Böyle Bir Rekor !

Olmaz Böyle Bir Rekor !
Rizeli Öğretmenden dünya rekoru! 5 dakikada aracıyla Rize'den Ankara'ya gitti. Üstelik kırmızı ışıkta geçerek birde ceza yedi! İnanamayacağınız olayların gelişimi şu şekilde:

30 YILLIK RİZELİ ÖĞRETMENDEN DÜNYA REKORU !

5 Dakikada Aracıyla Rize'den Ankara'ya Gitti!

O mesleğinde 30 yılını doldurmuş bir öğretmen. Emniyetin trafik kayıtlarında 5 dakikada Rize'den Ankara'ya gitmiş gözüküyor. Nasıl mı? İşte cevabı:

Rizeli Öğretmen Haci Nur Aydın hayatında hiç Ankara'ya gitmemesine rağmen 9 Ağustos 2009 tarihinde 53 DA 399 plakalı aracıyla Ankara'ya gitmiş gözüküyor ve Ankara'nın Çubuk İlçesinde Yıldırım Beyazıt Işıklı Kavşağında kırmızı ışıkta geçmiş.  Kırmızı ışıkta geçmesinden dolayı kesilen cezada 30 yıllık öğretmeni isyan ettiriyor.

Rizeli Öğretmen Haci Nur Aydın isyan etmesinin sebebini de şu şekilde dile getiriyor: "Cezanın yazıldığı tarih ve saatten 5 dakika önce Rize Merkez'de bir petrol istasyonundan kredi kartımla aracıma 70 TL. lik yakıt aldım. 3 yıl önce aldığım 53 DA 399 plakalı aracımla Ankara sınırları içine Rize’den beş dakikaya ulaşma şansım olmadığına göre bu cezayı hangi kanuna dayanarak kestiler. Ceza bana tebliğ edildiği tarihten bir gün sonra Ankara Çubuk Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itiraz ettim.  Mahkeme sonucunda tarafıma tebliğ edilen kararda göndermiş olduğum akaryakıt satış fişinin delil olarak uygun görülmediği, kesilen cezanın hukuka uygun olduğu, cezayı ödemem gerektiği tarafıma kesin karar olarak tebliğ edildi. Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinin adil olduğuna inancım her zaman tamdır. Şahsıma yapılan yanlışın sonuna kadar takipçisi olacağım.”

Olayla ilgili emniyet yetkililerinin yaptıkları açıklamada ise “polisin her hangi bir yanlışı yoktur demesi” şaşkınlık yarattı.

Yasal Eksiklik Yokmuş!

Çubuk Emniyeti'nden aldığımız bilgi ise “cezanın tatbikinde yasal eksiklik olmadığı, bahsi geçen aracın kırmızı ışıktan geçtiği memurlarımız tarafından tesbit edilerek ceza tatbik edilmiştir. Ellerinde Mobese yada resim olarak bir kaydın olmadığı, polis memurlarının tesbit ettikleri trafik ihlalinden dolayı cezanın tatbik edildiği" şeklinde oldu.

Akaryakıt istasyon yetkilisi ise “Biz Maliye Bakanlığı'nın çıkardığı tebligat gereği akaryakıt temin eden araçların plakalarına maliye kayıtlı faturalarını tanzim ediyoruz. Tanzim etmiş olduğumuz evrakların maliye kayıtları mevcuttur” dedi.

Haber: Musa YAZICI