"Ölsem böyle bir şey söylemem"

"Ölsem böyle bir şey söylemem"
Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri, derbi maça rakip taraftar alınmaması konusunda anlaşırken; Abdürrahim Albayrak ise bu karara destek vermediğini ifade etti.

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri, Pazar günü oynanacak maça rakip takım taraftarlarının gitmemesi konusunda anlaşmaya vardı.

Bu kararla sonucunda İnönü Stadyumu'nda 26 Ağustos Pazar günü saat 21:45'te oynanacak derbide Galatasaray taraftarları takımlarını stat içerisinden destekleyemeyecekler.

DERBİLERDE TARAFTAR YASAĞI SÜRECEK

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında 26 Ağustos Pazar günü İnönü Stadı'nda oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi bugün İstanbul Valiliği'nde yapılan güvenlik kurulu toplantısında bu sezon da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın kendi evlerinde oynayacakları karşılaşmalara rakip takım taraftarlarının gelmemesi kararı verildi. Geçen sezon da bu karar alınmış, sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin normal lig sezonunda oynadığı mücadeleye deplasman taraftarı alınmıştı.

Ancak bu sezon ligin ilk derbisi olan Beşiktaş - Galatasaray karşılaşması dahil olmak üzere 3 büyük takımın kendi aralarında aldığı karar doğrultusunda deplasman taraftarı statta karşılaşmayı izleyemeyecek.

Trabzonspor ile 3 büyükler arasında oynanacak karşılaşmalarda ise deplasman takımlarının seyircisinin maça gidip gidemeyeceği konusunda bugün bir karar alınmadı.

SEYİT ATEŞ: "ÜÇ KULÜP ANLAŞTI"

Toplantıya katılan Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Seyit Ateş, geçen sezonki uygulamanın devam edeceğini belirterek, üç kulübün birbirleriyle yaptıkları maçlarda deplasmana taraftar götürmeyeceklerini kaydetti. Ateş, üç kulübün bu konuda anlaşmaya vardığını ve hafta sonunda BJK İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş-Galatasaray derbisine sarı-kırmızılı taraftarların gelmeyeceğini kaydetti.

ALBAYRAK KENDİNİ SAVUNDU

Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak'ın deplasmana taraftar götürülmemesine yönelik bir beyanatta bulunduğu söylentilerine; sarı kırmızılı taraftarlar tepki gösterdi. Deplasman takımlarının seyircisinin alınmaması üzerine sıkıntılarını ileten Galatasaray'a gönül verenlere Abdürrahim Albayrak twitter'dan yanıt verdi.

Derbi maçlarda rakip takımın stadına seyirci götürülmemesi üzerine fikir beyan etmediğini dile getiren Albayrak, böyle bir söz söylemediğini açıkladı. Galatasaray taraftarına saygısını ifade eden Albayrak, "Dünyanın her tarafında bizi yanlız bırakmamış bir taraftarımız var. Böyle bir şey ölsem söylemem" dedi. (sporx)