Ölüm haberini Facebook'tan öğrendiler

Ölüm haberini Facebook'tan öğrendiler
Oğullarının trafik kazasında öldüğünü sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan öğrendiler.

Avustralya'da bir aile, oğullarının trafik kazasında öldüğünü sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan öğrendi. Angela ve Maryanne Vourlis adlı ikiz kardeşler 20. yaşgünü tebriklerine bakmak için Facebook hesaplarına girdi.

Ama 17 yaşındaki kardeşleri Bobby için gelen başsağlığı mesajlarıyla karşılaştılar. Bobby ve arkadaşlarının bulunduğu otomobil aşırı yağışlı havada kaza yapmış ve Bobby ile birlikte iki arkadaşı da yaşamını yitirmişti.

Ancak henüz polis aileye ulaşamadan, acı haber Facebook aracılığıyla ulaştı.

Angela yaşadıklarını Sydney's Daily Telegraph'a, "Önce hiçbir şey anlamadım. Herkes 'Huzur içinde yat Chris Naylor' ve 'Huzur içinde yat Bobby' diye yazıp duruyordu. 'Neler oluyor?' diye düşündüm" diye anlattı.

Bunun üzerine telaş içinde kardeşinin cep telefonundan arayan Angela, kardeşine ulaşamadı: "Aramaya devam ettim. Mesaj çektim. Ama ulaşamadım. Sonra annemi aradım ve ona 'Chris Naylor (Bobby'nin arkadaşı) ölmüş, şimdi Facebook'ta okudum. Peki Bobby nerede? İnsanlar Bobby için de aynı şeyi yazıyor' dedim."

Angela daha sonra annesinden o yürek parçalayan cevabın geldiğini anlatıyor: "Bobby dün gece Chris'le birlikteydi."

Acılı aile daha sonra polisten haberin doğru olduğunu öğrendi.

Polis, aileye hemen ulaşamamasının nedeninin Bobby'nin kimliğinin tespitinde yaşanan güçlük olduğunu belirterek, kesin tespit yapılmadan aileye haber verilmediğini söyledi.