Ölümlü Kazaya 7 Yıl Ceza

Ölümlü Kazaya 7 Yıl Ceza
3 yıl önce Sürmene’de meydana gelen trafik kazasında, 2 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olan sanığın cezası artırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada tutuklu sanık Gökhan A.(23) hazır bulundu. Hakkında "Bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan dava açılan sanık Gökhan A. için "Sekizde sekiz kusurlu" oranında rapor verilmişti.

İddia makamı, sanık Gökhan A.`nın, meskun mahal içerisinde azami hız limitlerine uymayıp, ehliyetsiz olarak araç kullanmak suretiyle 2 kişinin ölümü 1 kişinin de yaralanmasına neden olmak ve bu şekilde bilinçli, taksirle hareket ettiği sonucuna vararak tam kusurlu olduğunu yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti sanık Gökhan A.`yı, bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne 1 kişinin yaralanmasına sebep olmak suçundan önce 6 yıl hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasında daha sonra artırım yaparak 7 yıl 6 ay ağır hapis cezası olarak belirledi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı 3 yıl 3 aylık süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Öte yandan kaza, 30 Haziran 2006 günü saat 22.00 sıralarında Sürmene ilçesi Orta Mahalle Sahil Caddesi`nde meydana geldi. İddiaya göre Gökhan A. yönetimindeki 34 BG 933 plakalı araç, Trabzon`dan Rize istikametine seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıkarak kaldırımda yürüyen Seyit Batur (13) ve Yıldız Batur`a (58) çarparak ölümüne, Tahir Batur`un (64) ise yaralanmasına neden olmuştu.