Ölümüyle Biraraya Getirdi

Ölümüyle Biraraya Getirdi
Diyarbakır milletvekili Şerafettin Elçi için Meclis'te düzenlenen törende üç parti lideri biraraya geldi.

Tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşen Diyarbakır bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi için Meclis'te tören düzenlendi. Törene, BDP'li vekillerin yanı sıra Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda AKP'linin katıldığı görüldü.

Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ölüm haberinin ardından Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, DTK Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık hastaneye akın etti.

Ankara'da bir süredir kanser tedavisi gören KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Ankara Medicana Hastanesinde hayatını kaybetti. Şerafettin Elçi, 2011 genel seçimlerinde Diyabakır'dan bağımsız milletvekili seçilip meclise girmişti.

TÜRK: ŞERAFETTİN BEY AKLINI DUYGULARININ ÖNÜNE KOYARAK SİYASET YAPMIŞTIR

Elçi'nin ölüm haberinin ardından hastaneye giden Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Elçi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Türk, "Bugün çok değerli yoldaşımızı, dostumuzu, arkadaşımızı, milletvekilimizi kaybettik. Acımız büyük. Şerafettin Bey yaşamı boyunca Kürt halkının özgürlük mücadelesinde hep duyarlı olmuştur. Ama aklını duygularının önüne koyarak siyaset yapmıştır" diye konuştu. Ahmet Türk, Şerafettin Elçi'nin hayatını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadığını belirtirken, Elçi'nin Cizre'de toprağa verileceğini ifade etti.

ELÇİ İÇİN TBMM'DE TÖREN

Elçi için Meclis’te cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Bakanlar Kurulu ve BDP’li vekiller neredeyse tam kadro katıldı. Törene Elçi’nin ailesinin yanı sıra Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldı.

serafettin-elci-cenaze-toreni-(1).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(6).jpg

BDP’Lİ VEKİLLER TAM KADRO KATILDI

Cenaze törenine BDP’li vekiller neredeyse tam kadro katıldı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile çok sayıda BDP’li vekil törende bulundu.

Cenaze törenine CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Haluk Koç, Adnan Keskin ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un yanı sıra eski ve yeni vekiller törene katıldı. Elçi'nin damadı Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli’de törende bulunan isimler arasında yer aldı.

serafettin-elci-cenaze-toreni-(2).jpg

BAŞBAKAN'DAN AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Şerafettin Elçi’nin ailesine dün akşam başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şerafettin Elçi aynı zamanda Ç.Rizespor’un teknik direktörü Mustafa Denizli’nin kayınpederiydi.

serafettin-elci-cenaze-toreni-(3).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(4).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(5).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(7).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(8).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(9).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(10).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(11).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(12).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(13).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(14).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(15).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(16).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(17).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(18).jpg

serafettin-elci-cenaze-toreni-(19).jpg