Ömer Köroğlu'nun Yeni Görev Yeri Belli Oldu

Ömer Köroğlu'nun Yeni Görev Yeri Belli Oldu
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda görev süresi dolan Rize Ağır Ceza Mahkemesi Eski Başkanı ve HSYK Üyesi Ömer Köroğlu'nun yeni görev yeri belli oldu.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2010’da seçilen üyelerin görev sürelerinin dolması üzerine yapılan seçimler ve atamalarla yenilendi.  HSYK’ya ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Rize Ağır Ceza Mahkemesi Eski Başkanı HSYK Üyesi Ömer Köroğlu, Ankara Batı (Sincan) Hakimliğine atandı.

HSYK, eski üyeleri atanmak için tercih ettikleri üç yer arasından sonuncu tercihlerine gönderilmelerine karar verirken, eski üyelerin hiçbirine, “başsavcı, başsavcı vekili, ağır ceza mahkemesi başkanı” gibi ünvanlar vermedi. HSYK’nın ilk tercihine gönderdiği tek isim İsmail Aydın oldu. Eski HSYK üyesi Aydın, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

Ömer Köroğlu ile birlikte eski HSYK Üyelerinden Hüseyin Serter, Ahmet Kaya ve Dr. Teoman Gökçe de Ankara Batı (Sincan) Adliyesi’nde hâkim olarak görevlendirildi. Resül Yıldırım ise Ankara Vergi Mahkemesi Üyeliği’ne getirildi.

HSYK Genel Kurulu, önceki kurulun en güçlü isimlerinden 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’u Bakırköy Cumhuriyet Savcılığında görevlendirdi.  HSYK, eski 2. Daire Başkanı Nesibe Özer’i de 3. tercihi olan Küçükçekmece’ye düz hâkim olarak atadı.

Resmi Gazete’de yer alan kararda, “25 Ekim 2014 tarihi itibarıyla görev süreleri dolan Hakimlerve Savcılar Yüksek Kurulu Üyelerinin, 6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu gereğince atanmalarına ilişkin kararname aşağıda gösterilmiştir.” denildi.

İşte Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna Ait Atama Kararları

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-1.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-2.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-3.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-4.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-5.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-6.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-7.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-8.jpg

hâkimler-ve-savcilar-yuksek-kuruluna-ait-atama-kararlari-9.jpg