OMÜ'ye Tren İçin Proje Çalışmaları Başladı

OMÜ'ye Tren İçin Proje Çalışmaları Başladı
Raylı sistem hattının Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) çıkarılmasına yönelik hazırlanan proje taslağı masaya yatırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın OMÜ'ye tramvay müjdesinin ardından; Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yurt, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı beraberlerindeki uzman ekiple birlikte proje taslağı hakkında fikir alışverişinde bulundular. OMÜ'de gerçekleşen toplantıda; raylı sistemin OMÜ'ye nasıl çıkacağı yönünde hazırlanmış proje; görseller ve haritalar üzerinden değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç "OMÜ'ye atandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız ve valimiz bize tebrik ziyaretinde bulunmuşlardı. Biz o ziyarette, bu güne kadar üniversitemizle kurulamamış olan sıcak ilişkinin kurulması anını yaşadık. O gün bizim de eksikliğini hissettiğimiz şehrimizin de sorunu sayılacak, raylı sistemin üniversiteye kadar çıkmasını sayın başkanımızla paylaştığımızda; kendilerinin de bu eksikliği bildiklerini ve bu konu üzerinde çalıştıklarını söylediler. Bizim de talebimiz üzerine bununla ilgili çalışmayı başlatabileceklerini belirttiler. Bizim için çok güzel bir başlangıç ve iyi bir haber olmuştu. Akabinde OMÜ ve Büyükşehir Belediyesi arasında bir ekip kuruldu. Daha sonra çalışmalara başlandı. Bu gün ise bu çalışmaların sonucu olan ilk proje taslağı üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah bu projeyi kısa sürede hayata geçiririz. Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Omü’ye Tren İçin Proje Çalışmaları Başladı

Omü’ye Tren İçin Proje Çalışmaları Başladı