Önce Rize'deki Dünya Rekorunu! Sonra Alınan Kararları Açıkladı

Önce Rize'deki Dünya Rekorunu! Sonra Alınan Kararları Açıkladı
Çaykur’un dünyada eşi benzeri olmayan bir hızla Öz Gıda İş Sendikası ile üç günde Toplu Sözleşme İmzaladığını açıklayan...

Çaykur’un dünyada eşi benzeri olmayan bir hızla Öz Gıda İş Sendikası ile üç günde Toplu Sözleşme İmzaladığını açıklayan DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Seyit Aslan, temsilciler kurulu toplantısında alınan kararları açıkladı.

seyit-aslan-rizede-1.20150217234150.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çaykur Genel Müdürlüğü ve Öz Gıda-İş Sendikasının ortak tutumuyla ÇAYKUR işçisinin bir kez daha açlığa mahkûm edildiğini, üç günde dünyada eşi benzeri olmayan bir hızla sözleşme imzalandığını ve içeriğinin işçilere açıklanamadığını belirterek, yine sözde 3500 işçi alınacak vaatleriyle sürecin yatıştırılmaya çalışıldığını ifade eden DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Seyit Aslan, ÇAYKUR’da gerçek ihtiyaçlar tespit edilerek işçi alınması gerektiğini kaydederek, temsilciler kurulu toplantısında alınan kararları açıkladı.

toplu-is-sozlesmesi.jpg

Aslan’ın açıkladığı kararlar şöyle:

1-Özgıda-İş sendikasının imzaladığı ve açıklayamadığı toplu iş sözleşmesinin ÇAYKUR genel müdürlüğü açıklamıştır. Bu imzalanan toplu iş sözleşmesi, işçilerin iradesini yansıtmamaktadır. Ve işçiler nezdinde yok hükmündedir.

2-ÇAYKUR genel müdürlüğü işçilere yazdığı yazıyla dayanışma aidatları ödenmesi konusunda uyarıda bulunmuş, temsilciler kurulumuz hiçbir koşulda dayanışma aidatı ödememeyi karar altına almıştır.

3-ÇAYKUR fabrikaları yedi bölgeye bölünerek temsilciler kurulu oluşturulmuş ve tüm fabrikalarda ayrım yapmadan örgütlenme çalışmalarının hızlandırılması karar altına alınmıştır.

4-Temsilciler kurulumuz, Metal işçilerinin grevinin yasaklanması, tüm işçi sınıfının grevinin yasaklanması anlamını gelir. Grev hakkının kazanılması için mücadele etmek ve metal işçilerinin mücadelesiyle dayanışma içinde olduğunu belirtir.  

5-Temsilciler kurulumuz ÇAYKUR bünyesinde özelleştirme ve taşeronlaştırmanın sinsice devam ettiğini, bu politikalara karşı mücadele etmenin sürekli olması gerektiğine vurgu yapar.

6-ÇAYKUR bünyesinde alınacak işçilerin hakkaniyetle ve seçim yatırımı olarak görülmeden, tüm sendikaların, kurumların ortak oluşturacakları bir komisyon eliyle ihtiyaç tespit edilerek, işçi alımlarının yapılması gerektiğine işaret eder.

seyit-aslan-rizede.20150217234224.jpg

seyit-aslan,-temsilciler-kurulu-toplantisinda-alinan-kararlari-acikladi.jpg            

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Hani Çaykur ile Toplu İş Sözleşmesi İmzalanmamıştı

Aslan: Çaykur İşçisi Bu Oyunu Bozacaktır