Önce Türk Oldu Şimdi De Asker Oldu (VİDEO)

Önce Türk Oldu Şimdi De Asker Oldu (VİDEO)
İngiliz genç önce Türk oldu şimdide vatan görevine çıkıyor.

İki yıl önce babasıyla turist olarak Van'a gelen İngiliz asıllı Daniel Ömer Kropacek, çok beğendiği Gevaş ilçesine yerleşti. Akdamar adası karşısında bulunan bir restoranda çaycılık ve tercümanlık yapan Kropacek, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra kasım ayında askere gitmeye hazırlanıyor.

Annesi bir Türk, babası ise İngiliz olan Daniel Ömer Kropacek, 2007 yılında babası ile Van'a turist olarak geldi.

Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası'nı gezdikten sonra iskelenin yanındaki restoranda dinlenen Kropacek, bölgenin güzelliği ve insanların sıcakkanlılığından etkilenince hayatının kararını aldı.

İngiltere'ye döndükten sonra babasının izniyle geçen yıl tatil için tekrar Van'a gelen Kropacek, restoranda çalışmaya ve çadırda kalmaya başladı. Bu süre zarfında çaycılık yaparak Türkçesini ilerletmeye çalıştı ve turistlere tercümanlık yaptı.

Daha sonra ülkesine dönen Kropacek, Mart ayında tekrar Gevaş'a gelerek Türk vatandaşlığına geçti. Türk kimliğini aldıktan sonra Ömer ismini kullanmaya başlayan Kropacek şimdide her Türk vatandaşı gibi askere gitmeye hazırlanıyor.

Restoran çalışanları da Ömer diye hitap ettikleri Kropaçek'in kendilerine İngilizce öğrettiğini, kendisine Türk geleneklerine göre asker uğurlama yapacaklarını ifade ettiler.