Onkoloji Hastanesi'nde son durum

Onkoloji Hastanesi'nde son durum
Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu tarafından Rize Onkoloji Hastanesi (Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi) yardım çalışmaları hakkında yazılı açıklamada bulunuldu.

Rize Araştırma Hastanesi yanına yapılması planlanan Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanlığı'nca yürütülen Rize Onkoloji Hastanesi (Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi) temel atma aşamasındaki proje hakkında kamuoyuna bilgi verilmesi için toplantı yapıldı.

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu toplantısı Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Dernek Başkanı ve Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin başkanlığında yapılan toplantıya, Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Arif Yılmaz, Dernek Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Yüce, Ömer Faruk Ofluoğlu, Dursun Bilgili, Mehmet Erdoğan, Muammer Atılgan, Ali Fuat Çakmakçı katıldı.

Toplantıda Dernek olarak yapılan çalışmalar ve Rize Onkoloji Hastanesi (Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi) kurma kampanyasında gelinen son nokta ve yapılacaklar ele alındı.

Dernek başkanlığından toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Üniversite Derneği olarak bu yıl içerisinde, Üniversite Rektörlüğünün kamulaştırma ifraz harçları, mobilya-tefrişat ödemeleri, Tıp Fakültesi Anatomi malzemesi ve diğer eğitim-öğretim ihtiyaçları için toplam 385.000 TL. ödeme yapıldığı ifade edildi.

Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi (Onkoloji Hastanesi) kampanyasında Avan Projenin hazırlandığını, statik projelerde de son aşamaya gelindiğini belirten Dernek açıklamasında, Onkoloji Merkezi kampanyası için ÇAYKUR üreticilerimiz, Çaykur personeli ve özel sektör çay fabrikalarından toplam 1.300,000 TL., İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve hayırsever vatandaşlardan toplam 310.000 TL. bağış alındığını, Turkcell ve Avea faturalı hatlardan RİZE yazıp 4353’e gönderilen mesaj toplamının ise 2.405 SMS olduğu belirtildi.

RİZE ONKOLOJİ HASTANESİ'NİN AVON PROJESİ

onkoloji-hastanesi-avan-projesi.jpg

Açıklamada Rize'den, Artvin'den ve bölgemizden hemşerilerimizin büyük şehirlerde, hastane kapılarında ve yollarda maddi ve manevi eziyet çekmemesi için Rize'de Onkoloji Merkezi'nin kurulmasının büyük önem ve aciliyet arz ettiği, yine Üniversite Derneği'nin çalışmalarıyla kurulan Kardiyoloji Ünitesinde 350 açık kalp ameliyatı ve 3500 anjionun gerçekleştirilmesinin, Rize ve bölge insanımız için çok önemli hizmetler olduğu, Rize Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 10 bini aştığı, Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Rize'de eğitim-öğretime başladığı, Tıp Fakültesi'ne atanan 60 Öğretim Üyesi (Prof., Doç., ve Yrd. Doç.) doktorun ve 23 asistanın Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İlimiz ve bölgemiz insanına hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Dernek Yönetiminin, sağlık ve eğitim gibi hassas bir konuda tüm Rizelilerin birlik ve beraberlik içerisinde bu kampanyayı sürdüreceklerine ve Onkoloji Merkezini Rize'ye kazandıracaklarına inandıklarını, tüm hayırsever insanlarımızın Onkoloji Merkezi kampanyasına destek olmalarını beklediklerini, destek veren ve katkı sağlayan herkese müteşekkir oldukları ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Rize Onkoloji Hastanesi için bir katkıda benden olsun kampanyası devam etmekte.

onkoloji-hastanesine-destek.jpg

YARDIMLAR İÇİN BANKA HESAP NUMARALARI

Akbank Rize Şubesi (99) 156485 TL. Hesabı

TEB Rize Şubesi (195) 22766 TL. Hesabı

Ziraat Bankası Rize Şubesi (248) 52351738-5001)

Ayrıca, TURKCELL ve AVEA faturalı hatlardan RİZE yazıp 4353 'e MESAJ göndererek bağışta bulunabilirsiniz. Bir SMS 5 TL.

Daha fazla bilgi için: Üniversite Geliştirme Derneği Web Sitesi

www.rizeunivder.org