Onkolojide Günde 50 Hasta Kemoterapi Görüyor

Onkolojide Günde 50 Hasta Kemoterapi Görüyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmete giren Onkoloji Hastanesinde robotik tedaviyle günde 50 hastaya kemoterapi uygulanıyor.

Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde servis hizmeti vermeye başlayan hastanede bölgede bir ilk olarak başlayan robotik tedavi uygulamaları hastalara hizmet vermeye devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, "Bu büyük eseri Rizemize kazandıran büyüklerimize teşekür ediyorum. Bu inşaatı bitiren ve bu hale gelmesini sağlayan Doğuş Çay yönetimini de teşekkür etmek istiyorum. Rize halkına da ayrıca teşekkür eden Türüt, çaylarını kesip bu binanın yapılmasına destek olan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde  hem bölgemiz hem de ülkemiz çok önemli bir merkez kazanmıştır." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, “Bölgemizde sadece bizim onkoloji servisimizde robotik tedavi uygulanmaktadır. Türkiye’de bu tedaviyi uygulayan sadece 7 merkez bulunuyor. El değmeden ilaçlar milimetrik olarak hazırlanmakta ve hastalara uygulanmaktadır. Son derece modern donanımlı bir hastaneyi hizmete açtık. Şu anda kemoterapi uygulanıyor. 15 gün içinde tüm birim ve cihazlar hizmete hazır olacak. 75 yatak kapasiteli hastanemizde günde ortalama 50 hastaya kemoterapi uygulanmaktadır” dedi.

onkoloji-hastanesi-3.jpg

Türüt, Onkoloji bölümünde kanser tedavisinde ilgili cerrahi tedavi, radyoterapi ve kemoterapiden oluşan multi-disipliner bir tedavi yaklaşımı ile hizmet verdiklerini ifade ettiği açıklamasında, "Kemoterapi odalarımız geniş, ferah ve modern yapısı ile hastaların rahatı ve konforu ön planda tutularak dizayn edilmiştir. Hastalar tedavilerini ihtiyaçları doğrultusunda kemoterapi koltuklarında veya özel odalarında alabilmektedirler. Bölümümüz, dünya çapında kabul edilmiş bilimsel tedavi yöntemlerini kullanarak hastalarımıza  hizmet vermektir. Kanserle karşılaşan kişiler  ve yakınları, tıbbi tedaviyle birlikte  psikolojik desteğe de ihtiyaç duyarlar.  Bunun bilincinde olarak, biz de kemoterapi merkezimizde oluşturduğumuz hijyenik ve konforlu ortamda,  güler yüzlü çalışanlarımızla, hastalarımıza ve yakınlarına en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz.  Bölümümüzde kemoterapi tedavisi tamamlanan hastaların periyodik takipleri de yapılmakta olup kanserle karşılaşma riski olan kişilere de  kanser tarama hizmeti verilebilmektedir.

Kemoterapi ünitemizde ilaç hazırlamada gelinen en son teknoloji olan tam otomatik robotik sistem ile kemoterapi verilmektedir.Bu özelliği ile kliniğimiz karadeniz bölgesinde bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Tam otomatik robotik sistem ile hastaların ilaçları insan eli değmeden, en steril koşullarda ve en hatasız dozlarda ayrıca çalışan sağlığına hiçbir tehdit oluşturmayacak şekilde, son derece kısa sürede hazırlanmaktadır. Sistem ayrıca ilaçların da en tasarruflu şekilde kullanılmasını sağladığı için insan sağlığına katkıları yanı sıra maliyet açısından da ülke ve kurum ekonomisine önemli katkıları vardır” dedi. 

onkolojide-gunde-50-hasta-kemoterapi-goruyor.jpg

Türüt sözlerini şöyle sürdürdü: Başarı ile vermeye başladığımız bu hizmet Trabzon, İstanbul ve Ankara'da verilmektedir. Ancak, İstanbul ve Trabzon illerine giderek bu hizmete ulaşmak hastalarımız için ekonomik anlamda maliyetli ve zahmetli olmakla beraber, bu yerlere gidiş – dönüş en az 5-8  saatlik bir zaman kaybına, ayrıca tedavi sonrası yorgun düşen hastaların geri dönüşleri tekrar uzun bir yolculuğu gerektirdiğinden daha fazla yorulmalarına neden olmakta ve psikolojilerini olumsuz yönde etkilemektedir. Hastanemize gelen hastalarımız bu hizmete daha kolay ve kısa zamanda ulaşma imkanına sahip olduklarından, ayni gün içerisinde tedavilerini yaptırıp evine, işine ve normal yaşamlarına devam etme imkanına sahip olmaktadırlar. Uzak mesafeden gelen hastalarımız içinde yatış işlemi yapılarak radyoterapi- kemoterapi tedavileri yapılarak,  hastamız kendisini iyi hissettiği zaman taburcu edilmektedir. Bu da uzak mesafeden gelen hastalarımız için önemli bir avantaj, rahatlık ve yaşam kalitesini artırıcı  bir unsur olmaktadır.

onkoloji-hastanesi-1.jpg

Ayaktan tedavi ünitemizde, kemoterapi hastalarının rahatı  ve konforu göz önüne alınarak özel olarak tasarlanmış 40 adet yatabilen ergonıomik hasta tedavi koltuğu bulunmaktadır.

Çok yakında Radyasyon Onkolojisi bölümü ve gerekli radyoterapi cihazları ile, ayrıca Nükleer tıp uygulamaları ve PET-CT cihazı temini yapılmış olup, hizmet vermeye başlayacaktır. 1 ağustosda robotik onkoloji  merkezimiz hizmete açılmış olup bu konuda tecrübe kazanmış hemşirelerimiz tarafından doktor kontrolünde kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır.

onkoloji-hastanesi-5.jpg

Robotic onkoloji merkezi 75 yatakla hizmet verildiğini söyleyen Türüt, “Kanser tedavisinde başarının vazgeçilmez koşulu kanserle ilgili tüm uzmanlık dallarının birlikte çalıştığı, ekip yaklaşımının uygulanmasıdır. Bu amaçla tam kapsamlı kanser merkezi olarak yapılandırılan Rize Tayyip Erdoğan Üniversitesi Robotic Onkoloji Merkezimiz, bünyesinde barındırdığı Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi,  Radyoloji, Nükleer Tıp, Temel Onkoloji,  Aferez Ünitesi ve Biyokimya Laboratuvarı ile  Medikal Onkoloji bölümünde en çağdaş tedaviler uygulanırken, Radyasyon Onkolojisi bölümü modern makinaları ile bölgemizdeki hastalara tedavi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bu büyük eseri Rizemize kazandıran büyüklerimize teşekür ediyorum. Bu inşaatı bitiren ve bu hale gelmesini sağlayan Doğuş Çay yönetimini de teşekkür etmek istiyorum. Rize halkına da ayrıca teşekkür eden Türüt, çaylarını kesip bu binanın yapılmasına destek olan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde  hem bölgemiz hem de ülkemiz çok önemli bir merkez kazanmıştır.

onkoloji-hastanesi-2.jpg

onkoloji-hastanesi-4.jpg