Onkolojide Temeller Atıldı

Onkolojide Temeller Atıldı
Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği başkanlığınca yürütülen Rize Onkoloji Hastanesinin bugün temel atma töreni Eğitim araştırma hastanesi yanında gerçekleştirildi.

Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezinin  temel atma törenine Rize protokolü,daire amirleri,STÖ,Belediye başkanları,siyasi parti il başkanları katıldı.

Tören öncesi açıklamalarda bulunan dernek başkanı Rahmi Metin,kurulacak merkezin bölge insanına hizmet vermeyi amaçladığını kaydederek sağlık alanındaki bir ihtiyaca cevap vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başta Başbakan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Metin, Ak parti il başkanı Hasan Karal'a da konuya gösterdiği hassasiyet ten dolayı minnettar olduklarını belirtti.

Rize Tıp Fakkültesi dekanı Prof.Dr.Arif Yılmaz ise Türkiye genelinde her yıl ortalama 150 bin kişinin kanser hastalığına yakalandığını ifade ederek  kanser tehlikesinin ölüm oranını artıracağını kaydetti.

Merkezin hayata geçmesini sağlayacak olan yapımcı firma sahibi Alparslan Karakan ise görevin kendilerine verilmesinden dolayı mutlu olduklarını bu büyük sorumlukla bir an önce merkezin hizmete hazır hale gelmesi için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Rize Üniversitesi rektörü Nazmi Turan Okumuoğlu ise konuşmasında projeye destek veren Başta başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti Rize herşeyin en iyisine layıktır dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu 2023 yılının portresini çizdi ve  Rize turizm,sağlık ve eğitim alanında merkez olacak şeklinde konuştu.