Opr. Dr. Kamil Furtun Davası Öncesinde Adliyede Eylem

Opr. Dr. Kamil Furtun Davası Öncesinde Adliyede Eylem
Samsun'da, hastanede görevi başındayken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun cinayetinin duruşması öncesinde adliye önünde eylem...

Samsun'da, hastanede görevi başındayken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun cinayetinin duruşması öncesinde adliye önünde eylem yapıldı.

29 Mayıs tarihinde Samsun'da, Dr. Kamil Furtun'u hastanede öldürmek suçundan tutuklanan ve hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan İsmail Koyun'un ikinci duruşması yapıldı. Samsun Adliyesi önünde toplanan Türk Tabipleri Birliği(TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ve Dev Sağlık İş Genel Merkezi üyeleri bir basın açıklaması yaptı.

"HEKİMLER VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖLÜRKEN KİMSE BUNUN HESABINI VERMEMEKTEDİR"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Dr. Beyazıt İlhan, şöyle konuştu: "Sağlıkta şiddet gittikçe artmıştır. Samsun'da 4 gün önce Opr. Dr. Aynur Dağdemir'i görevi başındayken kaybettik. Opr. Dr. Kamil Furtun cinayeti, Opr. Dr. Aynur Dağdemir cinayeti ve arada yaşanan yüzlerce sağlık çalışanına yönelik şiddet Türkiye'de neyi gösteriyor? Sağlık ortamı nasıl oldu da bir şiddet ortamına dönüştü? Bunun hakkında çözüm önerileri geliştirilmesi gerekiyor. Opr. Dr. Kamil Furtun cinayetinde, soruşturma hangi aşamaya gelmiştir? İdari soruşturma ne durumdadır? Türkiye, gerçekten bir demokratik ülke olsa, Sağlık Bakanının bile utancından istifa etmesi gereken bir tabloyla karşı karşıya iken, burada başhekim ve hastane müdürleri bile görevden alınmamıştır. Onlara hiçbir şey olmazken, Opr. Dr. Kamil Furtun cinayetindeki ihmalleri ortaya koyduğu için sağlık emekçilerine soruşturmalar açılmıştır."

Doktor Kamil Furtun'u öldürmek suçundan yargılanan İsmail Koyun'un daha önce de sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığını belirten İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Opr. Dr. Kamil Furtun'u öldüren İsmail Koyun isimli şahıs, kimsenin bilmediği bir şahıs değil. Yıllardır hastane içerisinde dolaşan, daha önce de sağlık çalışanlarına şiddet uygulamış olan, sağlık çalışanlarını huzursuz eden buna ilişkin kayıtlar tutulmuş olan, İş Sağlığı Güvenlik Kurulundan hakkında karar alınmış olan bu kişi, hakkında hiçbir şey yapılmadığı için 29 Mayıs'ta Opr. Dr. Kamil Furtun'u öldürmüş olan bir şahıstır. Durum böyleyken Samsun'da bugüne kadar hiçbir sağlık yöneticisine bir yaptırım yapılmamıştır. Tükiye'de sağlık çalışanları ve hekimler böyle birer birer öldürülmesine rağmen kimse bunun hesabını vermemektedir. Biz sağlık ve meslek örgütleri olarak bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sağlık alanında yaşanan sorunların gerçek sorumlusu şu an yürütülmekte olan akıl dışı sağlık sistemidir."

Basın açıklamasına katılanlar, "Opr. Dr. Kamil Furtun'u unutmayacağız", "Sorumlular azmettirenlerdir", "Sağlıkta dönüşüm öldürmeye devam ediyor" yazılı pankart ile adliye önünde slogan atarak tepkilerini gösterdi.

Gurup, basın açıklamasının ardından mahkemeye girerek duruşmayı takip etti.

Opr. Dr. Kamil Furtun Davası Öncesinde Adliyede Eylem

Opr. Dr. Kamil Furtun Davası Öncesinde Adliyede Eylem

Kaynak:IHA