OR-Gİ Havaalanı'nın temeli "Fındıktan Önce" atılacak

OR-Gİ Havaalanı'nın temeli "Fındıktan Önce" atılacak
Ak Parti Ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı'nın yakın zamanda başlanacağını söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, havaalanı ihalesinin yapıldığını ve katılan 7 firmadan İçtaş-Cengiz ortaklığının 144 milyon liralık teklifle en düşük teklifi verdiğini, bu havaalanının dünyada Japonya'dan sonra denize yapılan ikinci havaalanı olacağını belirtti.

Havaalanını inşaatının fındık hasadının başladığı ağustos ayından önce atılacağını anlatan ve "Fındık üreticisi bahçesine tırpana gitmeden inşaat başlayacağını” kaydeden Şahin, teklif veren firmaların durumlarının değerlendirmeye alındığını vurguladı. Şahin, “Hepsi uygun aralıklarda teklif verdiler. En düşük teklifi ise İçtaş-Cengiz ortaklığı 144 milyon lira ile verdi. 10 gün içerisinde hangi firmanın yapacağı DLH tarafından kesinleştirilmiş olacak. İhale mevzuatına göre en düşük firmaya verilme zorunluluğu yok. Makine, teçhizat, iş tecrübesi, teknik personel durumu, ön görülen fiyat ve bitirme süreleri en uygun hangisi ise belirlenecek ve sözleşme imzalanacak" dedi.

Anadolu Jet firmasının Ordu-Giresun Havaalanına uçuşlar için talepte bulunduğunu da ifade eden Şahin, "Bu havaalanı dünyada denize yapılan ikinci havaalanı olacak. Bir benzeri Japonya'da bulunan Osaka var. Türkiye'nin ise deniz ortasına inşa edilen ilk, ülke genelinde 52. havaalanı olacak. 3 bin 600 pist uzunluğuna, yıllık 900 bin yolcu kapasitesine sahip olacak havaalanı 2 vardiya çalışılarak 2013 yılında hizmete açılacak” diye konuştu.