Ordu-Giresun Havalimanı’na Denizden Güvenlik Önlemi

Ordu-Giresun Havalimanı’na Denizden Güvenlik Önlemi
Denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı'nda denize bakan kısmın korunması amacıyla sahil güvenlik ekibi oluşturuldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, deniz dolgusuyla yapımı tamamlanarak hizmete alınan Ordu Giresun Havalimanı'nda hayata geçirilen yeni güvenlik önlemini açıkladı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni gelişmeyi duyuran Ocak, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı işbirliğiyle havalimanının deniz kısmının korunması için sahil güvenlik ekibinin oluşturulduğunu belirtti.

ALTYAPI İÇİN GEREKLİ DÜZENLEMELER TAMAMLANDI

Yeni uygulamaya ilişkin bilgiler veren DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, "Denize dolgu yapılarak inşa edilen Avrupa ve Türkiye'nin ilk havalimanı Ordu Giresun Havalimanımızın denize bakan taraftan da korunması için "Sahil Güvenlik" ekibi oluşturuldu. Güvenlik Komisyonunda alınan karar doğrultusunda Samsun Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığına yapılan müracaat olumlu karşılandı. Komutanlık ve kuruluşumuzca gerekli çalışmalar süratle tamamlandı. Uygun yer seçimi yapıldı, yüzer iskele, kapı ve merdiven inşa edildi" ifadelerini kullandı.

SAHİL GÜVENLİK BOTU ARALIKSIZ DEVRİYE GEZİYOR

Sahil güvenlik ekiplerinin Ordu Giresun Havalimanı'nın deniz kısmında aralık olarak görev yapacağını kaydeden Funda Ocak, "Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığınca Havalimanımız için SAGET6 bot komutanlığı ihdas edildi. Oluşturulan birim DHMİ ekipleriyle koordineli olarak 7/24 hizmet vermeye başladı. Özel güvenlik alanı olarak tespit edilen Havalimanımızın deniz tarafında düzenli devriye hizmeti veren sahil güvenlik ekibi, ayrıca kule ve güvenlik personelimizin bilgilendirmesi doğrultusunda gerekli önlemleri süratle alıyor. Balıkçı teknesi ve izinsiz girişlere mani oluyor. Sahil güvenlik ekibi herhangi bir acil durumda ilkyardım hizmeti de verecek, kurtarma çalışması yapacak" dedi.

(Ferhat Yasak / İHA)

Ordu-giresun Havalimanı’na Denizden Güvenlik Önlemi

Ordu-giresun Havalimanı’na Denizden Güvenlik Önlemi

Kaynak:IHA