Ordu sele teslim: 2 kişi kayıp

Ordu sele teslim: 2 kişi kayıp
Ordu'da aralıksız yağan sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle Perşembe ilçesinde bir bina çöktü.

Yeniköy Merkez Mahallesi'ndeki çöken 2 katlı binada bulunan Nazım-Nezaket Kontaş çifti, göçük altında kaldı. Çökmenin ardından hemen olay yerine sevk edilen sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri, çöken binada kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Saat 15. 30 sularında meydana gelen olayda 5 çocuk sahibi aileye henüz ulaşılamadığı öğrenildi.

Göçük meydana gelmeden ev hanımı Nezaket Kontaş'ın komşusu ile balkonda görüştüğü ve evin kaydığını söylerken, komşularından birinin durumu telefonla çocuklarına haber verdiği, ardından tekrar eve bakmak için balkona çıktığında ise evin çökmüş olduğunu gördüğü ifade edildi. 100 metrekare genişliğinde ve 500 metrekare uzunluğa göçüğün yaşandığı olay yerinde binanın çatısının dahi zor göründüğü belirtildi.

Talihsiz çiftin çocukları ise arama kurtarma çalışmalarını olay yerinde izlerken, endişeli bekleyiş sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, üzüntüsünü "2 gündür sağanak yağış vardı. Sonunda kaçınılmaz olan oldu. 2 vatandaşımız göçük altında. Çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. " ifadelerini kullandı.

sel-ordu-1.jpg

sel-ordu-2.jpg

sel-ordu-3.jpg