Ordu su altında kaldı

Ordu su altında kaldı
Sağanak yağış şehri esareti altına alırken akıllara 3 gün önce yapılan yağmur duası geldi.

Ordu’da binlerce çiftçi, kuraklık nedeniyle fındık başta olmak üzere birçok ürününün zarar görmesi üzerine yağmur duası yapmıştı.

yagmur-duasina-ciktilar-3-gun-sonra-sel-oldu.jpg

ŞEHİR SULAR ALTINDA KALDI

Aradan 3 gün geçti ve 30 dakika süren şiddetli yağmur şehirde hayatı felç etti. Etkili olan sağanak yağmur nedeniyle işyerleri sular altında kaldı. Bazı araçlar su nedeniyle yolda kalırken tıkanan rögar kapakları Ordu-Giresun karayolunun bir kısmını da göle çevirdi.

ordu-su-altinda-kaldi-2.jpg

Bazı araçlar sudan dolayı ilerlemekte güçlük çekerek yolda kaldı. İşyerleri su dolan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla çalışarak suyu temizledi. Karapınar Camisi ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü hizmet binasının zemin katında da su baskını yaşandı.

Polisler binanın içine su sızmaması için kapının önünü kapatarak su nöbeti tuttu. Ordu Belediyesi ekiplerinin iş makineleriyle tıkanan rögarları temizlemesiyle sular çekildi.

ordu-su-altinda-kaldi-3.jpg

MADDİ HASAR BÜYÜK

Su baskını nedeniyle birçok işyerinin kullanılamaz hale geldiği ve maddi hasar oluştuğu bildirildi. Bazı ilçe ve köylerde de sağanak yağmur nedeniyle küçük çaplı heyelanların meydana geldiği, menfezlerin tıkanması sonucu ise yolların hasar gördüğü öğrenildi.

ordu-su-altinda-kaldi-4.jpg

ordu-su-altinda-kaldi-5.jpg