Ordu Üniversitesi'ne bir fakülte bir yüksekokul

Ordu Üniversitesi'ne bir fakülte bir yüksekokul
17 Mart 2006 yılında kurulan ve bünyesinde halen 7 fakülte 6 meslek yüksekokulu ve 2 yüksekokul bulunduran Ordu Üniversitesi (ODÜ), bünyesine 1 fakülte ve 1 yüksekokul daha kattı.

Bu yıl 5. yılını kutlayan ODÜ, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun yaptığı girişimlerin sonucunda ODÜ'ye iki yeni kurum daha katıldı. Bir süre önce Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelen ve kabul edilen Eğitim Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Resmi Gazete’de yayınlanarak resmileşti.

Resmi Gazete'nin 15 Nisan Cuma günkü sayısında Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Ordu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun açılma kararının Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Mart 2011 tarihinde yaptığı teklif üzerine gündemine alan Bakanlar Kurulu'nun 4 Nisan 2011 tarihinde kararlaştırmasıyla ODÜ Eğitim Fakültesi ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun açılmasına karar verildiği kaydedildi.

Bu karar ile birlikte Ordu Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bulunuyor.