Ordu’da 112 Şoförü Darp Edildi

Ordu’da 112 Şoförü Darp Edildi
Ordu'nun Akkuş ilçesinde doğum zamanı gelen bir hastaya müdahale etmeye giden 112 Acil Servis ekibi saldırıya uğradı.

Olayda, uğradıkları saldırı sonucu hastaya müdahale edemeyen 112 ekibinin yerine yeni bir ekip gönderildi. Yaralanan 3 kişilik 112 ekibi tedavi altına alındı.

Akkuş'un Kurtboğaz Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 112 komuta merkezine gelen ihbar sonucu Kurtbogaz Mahallesi'ndeki vakaya müdahale etmek üzere İlküvez'de bulunan 112 Acil ekibi yönlendirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 2.5 saatlik zorlu yolculuk sonrası olay mahalline ulaşan sağlık ekipleri beklenmedik bir olayla karşılaştı. Vakanın bildirildiği evin önüne geldiklerinde kimseyi göremeyince, yanlış geldiklerini düşünen 112 ekibi, daha ileriye doğru hareket ettiği sırada evden çıkan kişilerin önce sözlü sonra da fiziksel saldırısına maruz kaldı.

Yaşanan olayda ambulansın şoförü Yaşar Karayiğit fiziksel saldırıya uğrayarak yaralandı. Şoförün araç kullanamayacağı ortaya çıkınca 112 komuta merkezi olay yerine giden ekibe hastayı aldırmayıp, başka bir ekibi olay yerine gönderdi. İlküvez'den giden ekip ise diğer ambulans ekibi gelene kadar olay yerinde bekledi. Yaşanan olay sonrası saldırıya uğrayan 112 Acil yardım ekibi Akkuş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, saldırıya uğrayan şoför Yaşar Karayiğit rapor aldı.

Ordu’da 112 Şoförü Darp Edildi

SAĞLIK-SEN: "ARTIK YETER"

Yapılan saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, sağlık çalışanlarına karşı saldırıların sıradan bir olay halini almaya başladığını söyledi. Son olarak Akkuş'ta meydana gelen olayda hasta yakınları tarafından darp edilen sağlık çalışanının iş yapamaz duruma getirildiğini belirten İnanlı, "Yaşanan bu olay ilk olmadığı gibi, gerekli caydırıcı cezalar gündeme alınmazsa son da olmayacaktır. Hükümetimizin acilen gerekli yasal düzenlemeleri yaparak cezai yaptırımları uygulamaya sokması gerekir. Yoksa hastalara müdahale edecek sağlık personeli bulunamayacaktır. Can kurtarmak için gecesini gündüzüne katan sağlık personeli bu tür saldırıları hak etmemektedir. Vicdanlarımızın da kabul etmediği bu tür olaylara karşı gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir" dedi.

Ordu’da 112 Şoförü Darp Edildi