Ordu'da 2. Organize Sanayi İçin Etüt Çalışması

Ordu'da 2. Organize Sanayi İçin Etüt Çalışması
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu’nun ikinci sanayiye ihtiyacı olduğunu, yatırım taleplerine yer sıkıntı nedeniyle...

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu’nun ikinci sanayiye ihtiyacı olduğunu, yatırım taleplerine yer sıkıntı nedeniyle cevap vermekte zorlandıklarını ifade ederek, “İkinci organize sanayi için etüt çalışmaları başladı” dedi.

Milletvekili Ünal yaptığı açıklamada, çıkartılan teşvik yasası ile Ordu’nun beşinci bölgede olmasından dolayı yatırımcıların Ordu’ya ciddi yatırım taleplerinin olduğunu belirtti. Ünal, “Ordu’ya ciddi anlamda talepler var ama karşılamakta zorlanıyoruz. Organize sanayimizde maalesef artık sona yaklaşıldı. Yeni yer gösterme şansımız olmadı. Fatsa’da kısmen yer var. Ünye’de yeni yer açılıyor. Ancak Ordu’ya ikinci organize sanayi şart oldu. Tabi bu aslında yasal mevzuatlara uymuyor. Normal yoldan gittiğimiz de normal şartlarda bizim bu organize sanayiyi yapma şansımız olmuyor. Yasa gereği mevzuata uymuyor. Ancak ikinci organize sanayiyi başbakanlığa bağlı özel durumlar için geliştirilmiş birime havale ettik. Şu anda ikinci organize sanayi için etüt çalışmaları yapılıyor. İnşallah bunun müjdesini en kısa zamanda veririz. Hayata geçirdiğimizde yatırımcılarımıza ‘yerimiz hazır’ diyebilmek istiyoruz. Kimseyi kaçırma gibi lüksümüz yok. İstihdama ihtiyacımız var. Ordu’nun geleceğine bu önemli katkıyı yapmak istiyoruz” diye konuştu.