Ordu'da kayıp kadın aranıyor

Ordu'da kayıp kadın aranıyor
Ordu'da 4 gün önce kaybolan 90 yaşındaki kadın için Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu

Ordu'nun Kumru ilçesi Ortaca köyünde 4 gün önce kaybolan 90 yaşındaki kadın için Samsun ve Ordu Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu.

Kumru'ya bağlı Ortaca köyünde 4 gün önce kızının evinde iken dışarı çıktığı öne sürülen ve kendisinden bir daha haber alınamayan "Fadik Ana" lakaplı Fadik Eygay (90), ailesi tarafından bulunamayınca köylüler tarafından aranmaya başlandı. Köylülerin iki gün süren arama çalışmaları sonuç vermeyince Kumru İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ordu Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri devreye girdi. Üçüncü gün de aramaların netice vermemesi üzerine Samsun Valiliği'nden bölgeye sevk edilen arama kurtarma timi köpeklerle aramaya katıldı.

Dördüncü gün de Fadik Eygay bulunmazken, arama çalışmaları ilçe dışına kaydırıldı. Arama çalışmalarının yarından itibaren Korgan-Ünye ve Fatsa çevresine kaydırılacağı öğrenildi. Annesini diğer kardeşleri ile 4 gündür arayan öğretmen Salih Eygay, "Ölü ya da diri annemizi bulmak istiyoruz. Hasta ve en fazla 5 dakika yürüyebilen, sonrasında da dinlenme ihtiyacı hisseden biriydi. 90 yaşında ve akli dengesi de zaman zaman yerinde değildi. Dağ taş aradık. Yer yarılsa izi kalırdı. Kurt kuş yese elbisesi, bir kalıntısı kalırdı. Bir eşarbı kaybolduğu gün, ikinci bir eşarbı da 3. gün bir tele asılı bulundu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Sivil Savunma yetkilileri ise, yırtıcı hayvanlardan ayı dışında herhangi bir hayvanın saldırısı olsa bir bulguya rastlanabileceğine dikkat çekerek, "Sadece ayının saldırısı sonucu bulamayabiliriz. Çünkü ayılar kurbanını toprağa gömerek çürümesini bekler" diye konuştu.

Yaşlı kadının vahşi ve yırtıcı hayvanlar tarafından yenmiş olabileceği ihtimali de olmak üzere tüm ihtimaller üzerinde duruluyor. Kumru Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.