Ordu'da Ramazan Davulu Tartışması

Ordu'da Ramazan Davulu Tartışması
Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, Ordu’da Ramazan davulcularına izin verilmeyeceği yönünde yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi.

Ordu Belediyesi’nin Ramazan davulunu yasaklamasının söz konusu olmadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, “Ehliyetli olmayan, sadece gürültü yapan, ritim dersi almamış ve il dışından gelip burada vatandaşımızı rahatsız eden kişilerin biz Ordu’da davul çalmalarını yasakladık. Ramazan’da davul çalınmasıyla ilgili bir yasağımız yok. Bu konuyla ilgili yaptığımız açıklama kamuoyunda yanlış anlaşılmış. Vatandaşımız sanki Ramazan etkinlikleri ya da Ramazan davulunu yasaklıyormuşuz gibi algılamış. Asla ne Ramazan gelenekleriyle ilgili ne de Ramazan’la ilgili böyle bir yasağımız olmaz. Biz geleneklerimize saygılı insanlarız. Kurum olarak böyle bir karar almamız zaten mümkün olamaz” dedi.

Ramazan davulu tartışmalarının yaşandığı Ordu’da vatandaşlar ise, işi bilmeyen davulculardan şikayetçi. Davulcuların sürekli rahatsız ettiklerini söyleyen Ali Osman Şanlı isimli vatandaş, “Ramazan davulcuları yasaklanmalıdır. Sahur vaktinden önce geliyor, kapıda çalıyor. Ramazan davulcuları vatandaşı uyutmuyor. Herkesin saati var, saatini kuruyor yemeğini yiyor” derken, Nuber Yıldırım ise, “Ramazan davulcularının yasaklanmasına kesinlikle karşıyım. Ramazan davulcuları Ramazan ayının zevkidir. Ramazan ayında insanlara bir gurur ve huzur veriyor. Aynı zamanda eğlencemiz” şeklinde konuştu.

Davulculuk yaparak evine ekmek götüren insanların olduğunu belirten Ordulu davulcu Tuncay Aktaş ise, “Bu işi de usta olanlar yapsın” dedi.