Ordu’nun Yeni Logosu

Ordu’nun Yeni Logosu
30 Mart Yerel seçimlerinin ardından tüzel kişilik kazanan Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin logosunun belirlenmesi için başlatılan kampanya sona erdi.

Kampanya sonrasında halk oylaması ile belirlenen logo geniş bir katılımla kamuoyu ile paylaşıldı.

Anemon Otel’de gerçekleştirilen logo tanıtım toplantısına Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkan Vekili Aydın Şaşmaz, OBB Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, daire başkanları katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yeni logonun belirlenmesi amacıyla halk oylamasına gittiklerini, bu kapsamda 45 günlük bir bilgilendirme süreci öngördüklerini ve il genelinde 110 raket, 20 billboard, 10 megalight ve tüm ilçelere asılan 66 afişle halkın bilgilenmesinin sağlandığını belirtti. Yılmaz, “Oylamaya büyük talep oldu. Bu kampanyada toplam 73 bin 820 gibi bir sayı ile çok ciddi bir oy kullanıldı. Seçilen logo üzerinde farklı yorumlarda yapılabilir. Bunlar göreceli unsurlardır. Kişiden kişiye değişkenlik arz edebilir. Buradaki objektif olan doğru, hemşehrilerimizin kanaatlerini kullandıkları oylarla belirtmeleridir. Burada demokrasinin gereği ile güzel bir çalışmayla beraber hemşehrilerimizin kanaatlerini ortaya sunmaları memnunluk vericidir” dedi.

SEÇİLEN LOGO OYLARIN YÜZDE 41’İNİ ALDI

Kampanya süreci ile ilgili verdiği bilgilerin ardından oylamaya sunulan logoların hangi anlamları içerdiğini ve aldıkları oyları da kamuoyu ile paylaşan Başkan Enver Yılmaz, birinci seçilen logonun toplam 30 bin 219 oy aldığını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, diğer logoların 25 bin, 10 bin ve 7 bin oy aldıklarını kaydetti.

ordunun-logosu.jpg

“BİZİM DEĞİL HALKIN SEÇTİĞİ LOGO”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, logo tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi: ”Logonun çalışma, bir siyasi partinin yada bir yetkilinin, ‘Biz bunu belirledik’ ediği bir çalışma değildir. Seçim sonrasında bizler geniş yetkiler almış olsak da, halkımızın tamamını ilgilendiren konularla ilgili hemşehrilerimizin görüşlerini almak ve bunun içinde anket çalışmaları yaparak, basınımızın ve medyamızın da desteği ile hareket edeceğimizi tekrarlıyorum. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecektir. Bazı yerler vardır logoyu gördüğünüz zaman dersiniz ki; ‘Burası şudur’. Bugünden itibaren inanıyorum ki Ordu’nun da logosunun gözüktüğü yerde, ‘Ordu kendisine yakışan, modern bir çizgiden oluşan, yeşil ve mavisiyle, doğası ve fındığıyla, güzel bir logo çalışması yapılmış’ denilecek bir emek gösterildiği kanaatindeyim. Seçilen logo üzerinde farklı yorumlarda yapılabilir. Bunlar göreceli unsurlardır. Kişiden kişiye değişkenlik arz edebilir. Buradaki objektif olan doğru, hemşehrilerimizin kanaatlerini kullandıkları oylarla belirtmeleridir. Burada demokrasinin gereği ile güzel bir çalışmayla beraber hemşehrilerimizin kanaatlerini ortaya sunmaları memnunluk vericidir.”

ordu’nun-yeni-logosu-1.jpg

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından yeni logonun üç boyutlu görsellerinin açılışını yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, OSKİ Genel Müdürü Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının yanı sıra basın mensupları ile de birlikte yeni logonun önünde hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Enver Yılmaz, “Kurumsallaşma adına önemsediğimiz logo çalışmamızın Ordu Büyükşehir Belediyemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YENİ LOGONUN ANLAMI

Yeni seçilen logonun şekli Ordu’nun baş harfi olan O’ya benzer bir formda tasarlandı. ‘O’ harfini oluşturan renklerden yeşil olan şehrin doğasını, mavi ise Karadeniz’i ve temiz havasını anlatıyor. ‘O’ harfinin üstünde yer alan yaprak ise dünya markası olan fındığı temsil ediyor.

ordu’nun-yeni-logosu-2.jpg