Orduspor bombayı patlatmak üzere

Orduspor bombayı patlatmak üzere
Spor Toto Süper Lig takımlarından Orduspor'un Başkanı Nedim Türkmen, pazartesi günü görüşmek için Lothar Matthaus'un Türkiye'ye geleceğini, ancak ilk tercihlerinin Arjantinli Hector Cuper olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Orduspor, Metin Diyadin'den boşalan teknik direktörlük görevi için Arjantinli Hector Cuper ile görüşmelere başladı.

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, dünyaca ünlü çalıştırıcı Cuper ile görüştüklerini ve en kısa zamanda anlaşmanın sağlanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Metin Diyadin'in istifası ile teknik direktör arayışlarına başladıklarını ve bu konuda önemli isimlerle de temas halinde olduklarını ifade eden Türkmen, "Bizim gündemimizde Hector Cuper, Lothar Matthaus ve Saffet Susiç vardı. Ancak son günlerde Cuper ismi, ağırlık kazanmaya başladı. Kendisine takım kadrosunu yolladık. Maddi konularda büyük ölçüde anlaşma sağladık ve en kısa zamanda Ordu'ya gelmesini bekliyoruz. Umarım böyle bir ismi Türk futboluna kazandırabiliriz" diye konuştu.

Hector Cuper isminin alternatifleriyle de görüştüklerini dile getiren Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, "Öncelikli hedefimiz Cuper olmasına rağmen tabii ki, alternatiflerimiz hazır. Alman çalıştırıcı Lothar Matthaus ve Bosna Hersek Teknik Direktörü Safet Susic'i düşünüyoruz. Pazartesi günü Matthaus, Türkiye'ye gelecek ve kendisiyle görüşeceğiz. Fakat söylediğim gibi, amacımız Orduspor'u bir Avrupa takımı yapmak. Bu nedenle ilk tercih Cuper" ifadelerini kullandı.

Orduspor ile görüşen Arjantinli çalıştırıcı Hector Cuper, son olarak La Liga'da Racing Santander takımını çalıştırmış, ancak alınan kötü sonuçların ardından Racing ile yollarını ayırmıştı.

56 yaşındaki Arjantinli teknik adam, La Liga'da daha önce de Valencia'yı çalıştırmıştı. Cuper'in Valenciası, 2000 ve 2001 yıllarında Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış, ancak önce Real Madrid, ardından da Bayern Münih'e kaybetmişti.