Ordu'yu Yasa Boğan Haber !

Ordu'yu Yasa Boğan Haber !
Maltepe'de Anne ile 3 Aylık Bebeği Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenerek Hayatını Kaybetti. Ölen Anne ve Bebeğin Onlarca Yakını, Olay Yerine Koştu.

Maltepe'de anne ile 3 aylık bebeği sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Ölen anne ve bebeğin onlarca yakını, olay yerine koştu.

Olay, Maltepe Zümrütevler Mahallesi Karaca Caddesi 25 numarada meydana geldi. İddialara göre, 2 yıllık evli olan Candan Mumcuğ (25), eşi Muzaffer Mumcuğ işe gidince 3 aylık bebekleri Cemre Naz ile evde kaldı. Evleri doğalgazlı olmasına rağmen Candan Mumcuğ, bebeğin üşümemesi için kömür sobasını yaktı.

Bir otelde çalışan Muzaffer Mumcuğ, saat 16.30 sıralarında telefonda eşi Candan ile konuştu. İşten saat 18.00 sıralarında eve gelen Muzeffer Mumcuğ, eşini sobanın yanına yığılmış olarak buldu. Baba Mumcuğ, hemen durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne Candan Mumcuğ'un sobadan sızan karbonmonoksit gazindan zehirlenerek öldüğünü belirledi. Annesiyle aynı odada olan ve gazdan etkilenen 3 aylık Cemre Naz ise kalp masajı ve suni tenefüs ile hayata bağlanmaya çalışıldı. Kalbi atmaya başlayan Cemre Naz, olay yerindeki ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cemre Naz, hastaneye ulaşamadan ambulansta hayatını kaybetti.

candan-mumcug-1.jpg

Acı haberi alan Mumcuğ ailesinin yakınları, olay yerine akın etti. Yaklaşık yüz kişi, olayın yaşandığı evin önünde toplandı. Ağlayan aile yakınlarını, komşuları ve diğer yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Mumcuğ ailesinin yakınları, annenin bebeklerinin üşümesi için yaktığı kömür sobasından sızan gazın ölümle sonuçlandığını aktardı.

Olay yerine gelen polis ekipleri de evde incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından savcının talimatıyla Candan Mumcuğ'un cenazesi de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Anne Candan ve bebeği Cemre Naz Mumcuğ'un memleketleri olan Ordu'da toprağa verileceği belirtildi.