Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik

Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik
Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe ek madde, İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmeliğin 31 inci maddesine 4. fıkra eklendi.

Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe ek madde, İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmeliğin 31 inci maddesine 4. fıkra eklendi. Değişiklikler Resmi Gazete’de yer aldı.

İYİ TARIM UYGULAMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/12/2010 tarihli ve 27778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmeliğin 31 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Deprem, sel, yangın ve salgın hastalık gibi kontrol işlemlerinin, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarınca gerçekleştirilmesini engelleyecek nitelikte mücbir sebeplerin ortaya çıkması halinde, yıllık kontrol sıklığı, haberli ve habersiz kontrol sayısı ile sertifikaların geçerlilik sürelerine ilişkin kontrol ve sertifikasyon hizmetlerinin usul ve esasları Bakanlıkça düzenlenebilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

iyi-tarim-uygulamalari-hakkinda-yonetmelikte-degisiklik-yapilmasina-dair-yonetmelik.png

ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 18/8/2010 tarihli ve 27676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Mücbir sebeplerle düzenleme

EK MADDE 2 – (1) Deprem, sel, yangın ve salgın hastalık gibi kontrol işlemlerinin yetkilendirilmiş kuruluşlarca gerçekleştirilmesini engelleyecek nitelikte mücbir sebeplerin ortaya çıkması halinde, yıllık kontrol sıklığı, haberli ve habersiz kontrol sayısı ile sertifikaların geçerlilik sürelerine ilişkin kontrol ve sertifikasyon hizmetlerinin usul ve esasları Bakanlıkça düzenlenebilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

organik-tarimin-esaslari-ve-uygulanmasina-iliskin-yonetmelikte-degisiklik-yapilmasina-dair-yonetmelik.png