Orhon, Rize'de Semt Pazarı Kuracağız

Orhon, Rize'de Semt Pazarı Kuracağız
CHP Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhon, Rize'de Orta Camiyi yıkmayacağını belirterek, ilde Semt pazarı olmadığını ilk işinin semt pazarı kurmak olduğunu söyledi.

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Mine Orhon bugün CHP Merkez ilçe başkanlığında partili kadınlarla toplantı yaptı.Toplantıda kadınların sorunlarını dinleyen Orhon çözüm önerilerini hep birlikte üretmeye çalıştı.

Seçim çalışmalarının başlangıcını kadınlarla birlikte veren Mine Orhon’u CHP MYK üyesi Kadın kolları Karadeniz bölge sorumlusu Serpil GÜRHAN ve CHP RİZE kadın kolları başkanı Fazilet TÜRÜT yalnız bırakmadı.

ds.20140121083959.jpg

Serpil GÜRHAN konuşmasında; Ülkenin çok zor bir dönemden geçtiğini ve bu  dönemden kadınlarımızın ülkelerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.Ayrıca AKP’nin seçim çalışmalarını parayla yaptığını bu seçim çalışmasında CHP’nin ise vatan sevgisiyle çalıştığını söyledi.Kadınlar destek vermezse seçim kazanılmaz diye ekleyen GÜRHAN tüm kadınları  Mine ORHON’a desteğe davet etti.

CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet  Türüt, Çalışmalar sırasında türlü hakaretlerle karşılaştıklarını, türlü türlü engellemelere uğadıklarını fakat bu tarz hakaretlerin kendilerine güç verdiklerini söyledi.

Daha önceki seçimlerde AKP Kadın Kollarında çalışan kadınlarında toplantıya katılmasıyla, parti bünyesine katılmasıyla dahada kalabalık ve güçlü olduklarını belirten Türüt, Çalışmalar sırasında “Size oy vermek istiyoruz fakat yardımlar kesilecek diye korkuyoruz “ diyen çok sayıda kadının Mine Orhon’u gönülden desteklediğini ve bu korku imparatorluğunu yıkarak özgür iradelerini sandıkda göstereceklerini söyledi.

chp-y.jpg

ORTA CAMİYİ YIKMAM

Orta caminin yıkılmasına kesinlikle karşı olduğunu söyleyen Orhon.”Ben inşaat mühendisiyim yanını açarım.Altından geçiş yaparım da o camiyi yıktırmam” dedi.Sürekli halk toplantıları yapacağını belirten Orhon.Yapamayacağım şeye söz vermem söz verdiğimide ölürüm de yaparım.

Rize’de Semt pazarı olmadığını ilk işinin semt pazarı kurmak olduğunu söyleyen Orhon,”Haftanın bir günü semt pazarı olarak kullanılacak olan alanın üstü kapalı olacak ve diğer günlerde başka etkinlikler için kullanılacak.Kadınların el emeklerini satacağı bir yerde olacak”dedi

CADDELERDE YÜRÜYEMİYORUZ

Caddelerdeki köpeklerden ve Sokak kahvelerinden şikayet eden kadınları dinleyen Orhon, Köpek barınma evlerinin artması gerektiğini söyledi.Ayrıca kaldırımlar halkın yürüyüş alanını engellemeyecek şekilde güzelleştirilebilir.Bunun örnekleri Akdeniz ve Ege’de bulunmaktadır.dedi

Bu tarz toplantıların sık sık yapılacağını Belirten Mine Orhon eğlenceli bir sohpetten sonra tekrar görüşmek üzere sözleşerek ayrıldılar.