Orta ve Doğu Karadeniz İçin "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz İçin "Kuvvetli Yağış" Uyarısı
Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz için şiddetli yağış, taşkın, sel ve fırtına uyarısı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden alınan son verilere göre, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesindeki yağışların bu gecede etkili olacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, bu gece Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olacak yağışların, özellikle sabah erken saatlerden itibaren Samsun il merkezi ve batısı ile Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Samsun'un doğu ilçeleri (Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli (76 kg/metrekare ve üzeri) gerçekleşmesi ve bölgede yağışların Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam edeceğinin bilgisine ulaşıldı.

Denizlere ait meteorolojik uyarıda ise, rüzgarın yarın Doğu Karadeniz'in doğusunda öğle saatlerine kadar batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiğinin altı çizildi.

Uyarılarda, bölgede son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle toprağın da doygun olduğu dikkate alınarak meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riski ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaya devam edilmesi gerektiği de bildirildi.

BİR UYARI DA VALİLİKTEN

Samsun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam etmekte olan yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; "Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğümüzden alınan meteorolojik uyarıya göre, Samsun Merkez ve batı ilçelerinde (21-50 mm) yer yer çok kuvvetli (51-70 mm), doğu ilçelerinde ise şiddetli (76-100 mm) yer yer aşırı yağış (100 mm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karsı, tüm halkımızın dikkatli ve tedbirli olması, bu doğrultuda tüm kamu kurum ve kuruluşların personel, araç gereç, malzemelerinin gözden geçirilerek hazır bulundurulması ve iletişim araçlarının ulaşılabilir durumda olması önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

(Kubilay Ateş /İHA)