Ortahisar Belediyesi’nden İstihdama Katkı

Ortahisar Belediyesi’nden İstihdama Katkı
Ortahisar Belediyesi'nin her yıl açtığı üniversiteye hazırlık, bilgisayar, meslek, sosyal ve kültürel kurslar hem öğrencilere hem de meslek öğrenmek...

Ortahisar Belediyesi'nin her yıl açtığı üniversiteye hazırlık, bilgisayar, meslek, sosyal ve kültürel kurslar hem öğrencilere hem de meslek öğrenmek isteyen vatandaşlara çare oluyor. Üniversiteye hazırlık kursları, ev hanımlarının meslek ve beceri öğrenmesine yönelik açılan kurslar ile sanat kurslarını 3 yıl içinde başarıyla tamamlayarak sertifika alan kursiyerlerin sayısı 8 bin 556'ya ulaştı. Kurslarda üç yıl boyunca değişik branşlarda 390 eğitmen ve hoca ders verdi.

Özellikle ev hanımları yoğun olarak dikiş, nakış kurslarına ilgi gösterirken; öğrenciler ve gençler ise tiyatro, resim, piyano, bağlama, fotoğrafçılık, photoshop, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, keman, ney ve ud gibi değişik sanatların öğretildiği kurslara rağbet gösteriyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bugüne kadar Ortahisar'ın kurslarını başarıyla tamamlayan 8 bin 556 kursiyere sertifika verdiklerini belirterek, "Kurslarımızı bitirenler ya kendi işlerini kuruyorlar ya da kalifiye elaman olarak çalışma hayatına atılarak aile ekonomilerine katkı sunuyorlar. Özellikle ev hanımlarına ve engellilere yönelik kurslarımıza yoğun bir ilgi var. Kurslarımızı bitiren ev hanımları edindikleri bilgi ve becerilerle ya kendi işlerini kuruyorlar ya da başka bir işyerinde çalışma hayatına atılıyorlar. Her yaş grubundan vatandaşlarımıza hitap edecek kurslarımız mevcut. Eğer bir iş kolunda vatandaşlarımızın talebi olursa biz bu buna yönelik de kurslar açıyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduruyoruz. İşaret dili, el becerileri, bilgisayar, kazaziye, takı, diksiyon, yabancı dil, tıbbi sekreterlik, autocad gibi değişik branşlarda kurslarımızla vatandaşlarımızın kalifiye elamanlar olarak yetişmesine katkı veriyoruz. Düzenlediğimiz kurslarla işsizliği azaltıcı ve istihdam artırıcı politikalar yürütüyoruz. Hem de işyerlerimizin kalifiye eleman ihtiyacını gidermiş oluyoruz. Diğer yandan kültür ve sanat kurslarımızdan yetişenler unutulmaya yüz tutmuş yöresel sanatlarımızı ve el becerilerini tekrar canlandırarak yerel kültürümüze katkı sağlıyor." diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi’nden İstihdama Katkı

Ortahisar Belediyesi’nden İstihdama Katkı

Ortahisar Belediyesi’nden İstihdama Katkı

Kaynak:IHA