Öso Komutanı İsa, Fırat Kalkanı’nı Değerlendirdi

Öso Komutanı İsa, Fırat Kalkanı’nı Değerlendirdi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de yapılan bir çok operasyonun başında bulunan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Fehim İsa, "Aldığımız...

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de yapılan bir çok operasyonun başında bulunan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Fehim İsa, "Aldığımız yerleri geri vermemiz söz konusu değil. Aksine yeni hamlelerimiz var" dedi.

Önceki gün MGK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklama ile 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatının sona erdirildiğinin belirtilmesi üzerine gözler Suriye'deki Özgür Suriye Ordusuna çevrildi. Bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ÖSO Komutanlarından Fehim İsa, Fırat Kalkanı Harekatını İHA'ya değerlendirdi.

"YENİ HAMLELERİMİZ VAR"

Kendi içlerinde bir eğitim hazırlığında olduklarını belirten ÖSO Komutanı Fehim İsa, "Bildiğiniz gibi Fırat Kalkanı Harekatı önceki gece sona erdi. Bu eğitim bittiğinde bu güçlerimiz yeni saldırı ve savunmalara hazır hale gelmiş olacak. Biz Türkiye ile Fırat Kalkan Harekatı içerisinde ve dışında birlikte hareket ediyoruz. Allah kardeşlerimizden razı olsun. Biz son 10 gündür bir hazırlık içindeyiz. Yeniden bir iç düzen kurmak için önümüzdeki operasyonlara bir hazırlık mahiyetinde yeni eğitim çalışmalarımız bulunmaktadır. Çok yakın zamanda hazır olduğumuzda başka bölgelerde ya da Fırat Kalkanı Harekatının bittiği bölgelerde operasyonlara yeniden başlayacağız. Yeni hamlelerimiz var. Çok yakın biz zamanda göreceksiniz" diye konuştu.

"ALDIĞIMI YERLERİ GERİ VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Fırat Kalkanı Harekatının bitmesi sonrası ÖSO kontrolüne geçen bölgelerin terk edilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Fehim İsa, "Bizim Suriye'deki varlığımız sadece Fırat Kalkanı operasyon bölgesini teşkil etmiyor. Suriye çok geniş bir toprak. Fırat Kalkanı Harekatının son bulması bizde olumsuz bir etki oluşturmaz. İnşallah biz operasyonlarımızı Türk kardeşlerimizin verdiği desteklerle devam ettireceğiz. Masada yatırdığımız yeni hedefler var şu anda. Dolayısıyla aldığımız bölgeleri yeniden terk etmemiz gibi bir durum olamaz" ifadelerini kullandı.

"ÇATIŞMALAR ÇOK AZALDI"

Suriye'de sürmekte olan çatışmalarla ilgili de konuşan Fehim İsa, "Şu anda çatışmalar ÖSO cephesinde yoktur denecek kadar az. Biz DEAŞ'lıları yaptığımız operasyonlarla bütün bölgelerden süpürdük. Deaş'la aramızda çatışma yaşanacak bir sınırımız yok şu anda. Sadece YPG ve rejimle bazı noktalarda, bizim ya da onların sızma girişimleri sonucu karşılıklı ufak çatışmalar yaşanıyor aramızda. Bölgede Fırat Nehrinden El Bap şehrine kadar büyük operasyonlar ve çatışmalar yaşandı. Yaklaşık 2 bin kilometrekarelik özgürleşen bir bölge var. Orası şu anda en güvenli bölgelerden biri haline geldi. Tabi nüfus artışı da oluştu o bölgelerde. Her türlü yardım ve işleyiş devam ediyor aksamadan. O bölgede inşallah yakın zamanda ticaret de gelişecek" diye konuştu.

(Orhan Erkılıç/İHA)

Kaynak:IHA