ÖSYM Rize Sınav Merkezi'nden Uyarı

ÖSYM Rize Sınav Merkezi'nden Uyarı
1 Nisanda yapılacak YGS Sınavı dolayısıyla ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Hüseyin Karaman, sınav öncesi açıklama yaparak sınava gireceklere uyarıda bulundu. İşte o açıklama ile uyarılar:

Doç. Dr. Hüseyin Karaman, 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak olan ve Rize'de 6826 kişinin gireceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) hakkında sınava girecek adaylar, sınavda görev yapacak görevliler ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulundu.

ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticisi Karaman, YGS sınavının Rize ilinde Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını kaydederek "Rize Merkez’de, L Tipi Kapalı Cezaevi ile birlikte toplam 24 binada 6826 aday sınava girecektir." dedi.

Karaman açıklamasında şunları kaydetti: Rize Merkez’de yapılacak olan sınavda Bina Sınav Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen, Emniyet Görevlileri dâhil 1019 kişi görev yapacaktır. ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticiliği olarak adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri almış bulunuyoruz. Daha önceki sınavlarda adaylar bazı istenmeyen olumsuzluklar yaşamış olduğu için 1 Nisan Pazar günü yapılacak olan sınava girecek adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları bütün yılın emeğinin ufak bir hata ile hiçe sayılmaması için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir:

SINAVA GİRECEKLER DİKKAT!

1. Adaylar yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan Nüfus Cüzdanı veya süresi geçmemiş Pasaport bulundurmalıdırlar. Bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bir istisna olmak üzere, yaşları nedeniyle nüfus cüzdanında fotoğraf olmayan Askeri Lise Sınavı (ALS) adayları sınava alınmalıdır.

2. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler.

3. Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların 09.00’da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir.

4. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, broş vb. metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz ile gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

5. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir. Dolayısıyla bu tür malzemeler ile sınava gelinmemelidir.

6. Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler.

7. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

8. 1 Nisan Pazar günü hem Rize Merkez’de, hem de Çayeli ve Pazar ilçelerindeki nüfus müdürlükleri 07.00-10.15 saatleri arasında açık olacaktır. Nüfus cüzdanını kaybeden veya unutan adaylar nüfus müdürlüklerine müracaat ederek problemlerini çözebilirler.

Doç. Dr. Hüseyin Karaman, sınava girecek adayların ailelerine de bazı tavsiyelerde bulunarak, “Anne babalar çocuklarının bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için sınavdan önceki son iki günde daha bilinçli hareket etmelidirler. Çocuklarının farklı bir psikolojiye girmemeleri, telaşlı ve endişeli bir halde olmamaları için özen göstermelidirler. Kendileri çok heyecanlansalar ve kaygılansalar bile çocuklarına bu durumu hissettirmemeliler. Cumartesi akşamı çocuklarının her zamanki saatte yatmalarına, Pazar sabahı da sınavdan bir saat önce sınava girecekleri binada olacakları şekilde sabah kalkıp evlerinden ayrılmalarına dikkat etmelidirler.” dedi.