ÖSYM Rize'den Önemli Uyarılar

ÖSYM Rize'den Önemli Uyarılar
YGS Öncesi ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Karaman'dan sınava girecek adaylar ile sınav görevlileri ve öğrencilerin ailelerine önemli uyarılar geldi. İşte o uyarılar:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Karaman, 24.03.2012 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) hakkında sınava girecek adaylara, sınavda görev yapacak görevlilere ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulundu.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Doç. Dr. karaman yaptığı açıklamada; YGS sınavının Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacağını kaydederek, "Rize Merkezde, L Tipi Kapalı Cezaevi ile birlikte toplam 25 binada 6819 aday sınava girecektir. Rize merkezde yapılacak olan sınavda Bina Sınav Sorumlusu, Bine Yöneticisi, Salon Başkanı, Gözetmen, Engelli Görevli, vb. toplam 915 kişi görev yapacaktır. ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girebilmeleri için bütün önlemler alınmıştır." dedi.

Daha önceki sınavlarda adaylar bazı istenmeyen olumsuzlukların yaşanmış olduğuna vurgu yapan Karaman, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak olan sınava girecek adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için aşağıda belirtilen hususlara özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

1. Adaylar yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. kimlik numarası yazılı ve fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmalıdırlar. Bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

2. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler.

3. Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların 09.00’da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir.

4. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş, bilezik, metal para gibi metal içerikli eşyalarla, her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı telsiz, fotoğraf makinası, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği olan cihazlarla, kalem, silgi, kalemtraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmemelidirler. Adayların belirtilen araçlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

5. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir. Dolayısıyla bu tür malzemeler ile sınava gelinmemelidir.

6. Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler.

7. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

8. 24 Mart 2013 Pazar günü hem Rize merkezde, hem de Çayeli ve Pazar ilçelerindeki nüfus müdürlükleri 07.00-10.15 saatleri arasında açık olacaktır. Nüfus cüzdanını kaybeden veya unutan adaylar nüfus müdürlüklerine müracaat ederek gerekli belgeleri alabilirler.

Sınava girecek adayların ailelerine de bazı tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Hüseyin Karaman; “Anne babalar çocuklarının bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için sınavdan önceki son iki günde daha bilinçli hareket etmelidirler. Aileler çocuklarının farklı bir psikolojiye girmemeleri, telaşlı ve endişeli bir halde olmamaları için özen göstermelidirler. Kendileri çok heyecanlansalar, kaygılansalar bile çocuklarına bu durumu hissettirmemeliler. Cumartesi akşamı çocuklarının her zamanki saatte yatmalarına, Pazar sabahı da sınavdan bir saat önce sınava girecekleri binada olacakları şekilde sabah evlerinden ayrılmalarına dikkat etmelidirler.” diye konuştu.