ÖSYM'den yeni YGS açıklaması

ÖSYM'den yeni YGS açıklaması
ÖSYM, YGS sınavına girecek adayların okullarını ne zaman görebileceğini açıkladı. İşte ÖSYM'den yapılan son YGS açıklaması...

ÖSYM, YGS adaylarının beklediği son açıklamayı da yaptı. Üniversite adayları, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecekleri okulları, 23 Mart Cumartesi günü 10.00-15.00 saatleri arasında görebilecek.
 

ÖSYM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Mart Pazar günü yapılacak YGS öncesinde, adayların sınava gireceği okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) temizlik, aydınlatma ve mevsim koşullarına göre ısınma bakımından hazır hale getirildi.  
 
Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri, trafik, yol ve adres bilgisini teyit etmeleri için MEB sınav yapılacak okulları 23 Mart 2013 Cumartesi günü 10.00-15.00 saatleri arasında açık tutacak.

ÖSYM, YGS'ye gireceklerin günlerdir beklediği açıklamayı yaptı. ÖSYM, resmi sitesinden YGS 2013 sınavına girecek adayların sınav giriş yerlerini ve belgelerini açıkladı.

YGS'YE GİRİŞ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

YGS'ye girecekler bu uyarılara dikkat!

"Çanta, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, broş, bozuk para gibi metal içerikli eşyalar ile her türlü elektronik ve mekanik cihaz binaya sokulmayacağı için kesinlikle yanınızda getirmeyin. Sınava girebilmek için sınav giriş belgesi ve güncel fotoğraflı TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanınız mutlaka yanınızda olsun. Yüzünüz kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, adayların sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' adresiyle ulaşılan sitesinden alınabilecek giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.