Ovit Tüneli ile Rize Limanı Değer Kazanacak

Ovit Tüneli ile Rize Limanı Değer Kazanacak
Rize Valisi Nurullah Çakır, İkizdere-Ovit Tünellerinin tamamlanmasının ardından Rize Limanının önem kazanacağını söyledi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Limanında incelemelerde bulundu ve Rize Limanı İşletmesi Yatırım A.Ş. (RİPORT) Yönetim Kurulu Başkanı Asim Çillioğlu’nu ziyaret etti.

Vali Çakır, Rize Limanında yaptığı incelemeler esnasında; Sahil Güvenlik Bot Komutanlığını ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi ve Su Altı Arama Kurtarma birimlerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

rize-valisi-rize-limaninda-incelemede-3.jpg

Rize Limanındaki incelemelerine RİPORT Yönetim Kurulu Başkanı Asim Çillioğlu’nu ziyaret ederek devam eden Vali Çakır, burada yaptığı açıklamada; “İkizdere-Ovit Tünellerinin tamamlanmasının ardından Rize Limanının arka interlandının genişleyeceğini, buna paralel olarak da liman trafiğinin ve öneminin artacağını” ifade etti.

Doha sonra Rize Limanını büyütme projesi kapsamında, liman mendireğinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Çakır, ardından Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Rize Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliğini ziyaret ve Dr. Gülnaz Kalafat’tan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

rize-valisi-rize-limaninda-incelemede-1.jpg

rize-valisi-rize-limaninda-incelemede-2.jpg

rize-valisi-rize-limaninda-incelemede-4.jpg