'Ovit Tüneli Rüyasını Gerçekleştirenler Tarihe Geçti'

'Ovit Tüneli Rüyasını Gerçekleştirenler Tarihe Geçti'
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Ovit Tüneli teşekkür açıklamasında “Ovit Tüneli rüyasını gerçeğe dönüştürenlerin adları tarihe altın harflerle yazılacak” dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, 132 yıllık geçmişe sahip Ovit Tüneli hayalinin gerçeğe dönüştürülüyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlara söz konusu projeden dolayı teşekkür eden Güvenli, “Teşekkür edilmesi gereken isimler arasında öyle birisi var ki, bu proje için hakikaten büyük emek sarfetti. Projeyle ilgili olarak yaptığı çalışmalara bizzat tanıklık ettiğimiz Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ’a hem Erzurum, hem de bölgemiz adına özellikle teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Ovit Tüneli’nin, yılların kanayan yarasına vurulacak bir neşter niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Güvenli, “Bu proje hayati önem taşımıyor olsaydı, yüzyılı aşkın bir süre önce bile gündeme taşınmaz, gerekliliğine vurgu yapılmazdı” dedi.

MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak, her platformda önce yöresel, ardından bölgesel ve daha sonra da ülkesel kalkınmaya dikkat çektiklerini hatırlatan Güvenli, yöresel ve bölgesel kalkınmanın temel dinamiğinin ulaşım altyapısı olduğunu ifade ederek, Ovit Tüneli’nin bu bağlamda ele alınması gereken önemli bir hamle olduğunu kaydetti. Ovit Tüneli ile Karadeniz’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya daha çok yakınlaşacağı bilgisini veren Güvenli, bu yolla hem bölgesel işbirliği ve ticaretlerin mümkün olacağını, hem de uluslararası açılımlar yapılabileceğini dile getirdi.

a.-mustafa-guvenli-musiad-erzurum-sube-baskani.jpg

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI GÜVENLİ’DEN SAĞLIK BAKAN’I AKDAĞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Karadeniz’i birbirine kavuşturacak olan Ovit Tüneli’nden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin ilgili bakanları ve emeği geçen tüm bürokratlara teşekkür borçlu olduklarını ifade eden Güvenli, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a özel bir yer ayırdı.

Güvenli, “Başından beri Ovit Tüneli’nin çok büyük bir gereklilik olduğu görüşünü savunan Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ, bu projeye ilişkin olarak çok yoğun emek sarfetmiş ve mesaisinin önemli bir bölümünü Ovit’e ayırmıştır. Özellikle son bir yıl içerisinde bulunduğu her ortamda ve her platformda Ovit Tüneli hedefinden bahsetmiş, konunun devamlı takipçisi olmuştur. Bu yöndeki çalışmalarına MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak bizzat tanıklık ettiğimiz Sayın Sağlık Bakanımız, bu vesileyle hem Erzurum, hem de bölge halkının gönlünde yeni bir tahtın sahibi daha olmuştur. Tarihimiz, Ovit Tüneli projesiyle ilgili olarak 100 yıl önceki isimleri nasıl kaydedip bugüne kadar taşıdıysa, aynı şekilde geleceğe ise, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Sayın Sağlık Bakanımızın ismini de taşıyacaktır” diye konuştu.