Ovit Tüneli’nin 3’te 2’si Bitti

Ovit Tüneli’nin 3’te 2’si Bitti
Rizelilerin 130 yıllık hayalinin gerçekleşeceği Ovit Tünelinde üçte ikilik bölüm tamamlandı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, beraberindeki heyetle birlikte Ovit Tünelinin çalışmalarını yerinde inceledi. Burada Ovit Tünelindeki çalışmaların ciddi bir şekilde devam ettiğini belirtern Karal, Ovit Tüneli ile birlikte Rizelilerin 130 yıllık hayalinin gerçekleşeceğini ifade etti.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizatörlüğünde Rize Valisi Nurullah Çakır,  Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ve Rize’deki STK başkanlarının katılımıyla Ovit Tüneline giderek incelemelerde bulundu. Heyete Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş da eşlik etti.

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-2.jpg

Ovit Tüneline giden heyet, tünelin betonlanmış bölümüne kadar otobüsle girdi. Heyettekilere tüneldeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, tamamlandığında uzunluğu 14 kilometre olacak Ovit Tünelinde şu ana kadar 9 bin 600 metre ilerleme sağladıklarını belirterek, “Tünelin neredeyse yarısına geldik. 2015 yılının sonunda da kazı çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz.“ dedi.

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-3.jpg

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ovit Tünelini bir kez daha yerinde incelemekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Valimizin ve Rize’deki STK başkanlarının da iştiraki ile Ovit projemizi bir kez daha yerinde incelemek için buradayız. Başta karayolları bölge müdürümüz Selahattin Bayramçavuş olmak üzere yetkili firmadan bilgiler aldık. Allah’a şükürler olsun ki projemiz hiçbir aksaklık olmadan ciddi bir şekilde devam etmektedir. Rizeliler olarak bizim 130 yıllık hayalimiz gerçekleşiyor. Son 40 yıldan bu yana Rize’nin gündemine damgasını vuran böylesi devasa bir projenin çok büyük bir başarı ile yürütülüyor olması hepimizi gururlandırmıştır.  Ovit Tüneli projemizin 2015 sonu itibari ile büyük bir kısmı tamamlanacak. Bu tünel  sadece  araçların ulaşımını sağlayacak bir tünel  değildir aynı zamanda bir sosyolojik yönü  olan bir tünel olacaktır. Rize ile doğu illerini buluşturacak bir tüneldir.” şeklinde konuştu.

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-1.jpg

Ruh ve beden birbiriyle kavuşacak...

Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ise yaptığı açıklamada, babasının, ‘Bir patika yol olsa da şu Ovit dağını aşsak’ sözünü hatırlatarak, “Şimdi Allah’a şükürler olsun ki bu anı yaşıyoruz. Ovit Tüneli ile birlikte 130 yıllık bir özlemi gideriyoruz. Davetlerinden dolayı Rize Valimiz Nurullah Çakır beye ve Rize Milletvekilimiz Hasan Karal’a teşekkür ederiz. Rize ve Erzurum olarak ruhlarımız hep birdi. Allah’a şükürler olsun ki bu tünelle birlikte ruh ve beden birbiriyle kavuşacak. Bundan sonra Erzurumlular ve Rizeliler birlik ve beraberlik içerisinde olacağız.” İfadelerini kullandı.

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-4.jpg

Vali Çakır ise, başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip  Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Tüneldeki  çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Sayın vekillerimizin de temenni ettiği gibi en kısa zamanda tünelin öbür ucunu, ışığı da göreceğimize inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde10.jpg

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-11.jpg

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-5.jpg

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-12.jpg

hasan-karal-ovit-tuneli-incelemesinde-13.jpg