Ovit'te mutlu son

Ovit'te mutlu son
Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü yakınlarında Ovit Geçidi'nde çığ düşmesi sonucu 30 saati aşkın bir süredir mahsur durumda bulunan 18 kişiye ulaşıldığı bildirildi.

KDRK EKİBİ midibüse ulaşan ilk ekip oldu

Rize'den giden Kaçkar Dağcılık Kulübü üyesi bir grup dağcı Rize-Erzurum Karayolu Sivrikaya mevkiinde yaşanan çığ sebebiyle yaklaşık 30 saattir yolda mahsur kalan midibüse ve içindeki 18 yolcuya ulaştı. 

Mehmet Emin Ayhan başkanlığındaki 3 dağcı, Rize Belediyesi'ne ait arazi aracıyla belli bir noktaya kadar araçla gittikten sonra yaya olarak yaptıkları yolculuk sonrasında yaklaşık 2 saatte araca ulaştı. Araçta bulunanların sağlık durumlarının iyi olduğu ancak bitkin oldukları öğrenildi.

Bakan Binali Yıldırım midibüste mahsur kalan yolculara ilk etapta yiyecek ve giyecek takviyesi yapılacağını söyledi.

İkizdere Bakımevi'nde kurtarma çalışmalarını beraberinde Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte takip eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "sürücü dahil tüm yolcuların durumu iyi. Yol açma çalışmaları biraz daha zaman alacak. Şimdi onları oradan nasıl alırız onun planını yapıyoruz.

Gayet iyi herhangi bir olumsuzluk yok. Arkadan giden dağcı grup yolculara yiyecek götürüyor. Hava şartları oldukça ağır. Bunun için helikopter ve kurtarma ekipleriyle koordineli bir çalışma yapıyoruz. Amacımız hemen bugün onları almak" diye konuştu.

Öte yandan Dağcılardan gelen mutlu haber İkizdere Bakımevi'nde bekleyen vatandaşlar ve yolcu yakınlarını sevince boğdu.