Ovit’te Ne Kadar Yol Alındı ?

Ovit’te Ne Kadar Yol Alındı ?
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, memleketi Rize’de Ovit Tüneli’nde ne kadar yol alındığını açıkladı. İşte Yüzyılın Projesi Ovit Tüneli’nde gelinen son nokta:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği İl Özel İdaresi tarafından köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı iftar programında Ovit Tüneli’nde gelinen son aşamayı açıkladı.

Yakamoz Restoran’da düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ovit Tünelinin proje aşamasında gerçekleşmeyen 40 yıllık hayal olduğunu ancak yapılan araştırmalar sonrasında Ovit Tüneli’nin Osmanlı Döneminden beri hayal edildiğini ve 132 yılı aşkın süredir Ovit Tüneli’nin yapılmasının beklendiğini kaydetti.

hayati-yazici-rize-il-ozel-idaresi-iftar-yemegi-1.20130721222245.jpg

OVİT'TE 3.750 METRE TÜNEL KAZILDI

Türkiye değişiyor gelişiyor, elbette ki Türkiye ile birlikte Rize, değişiyor gelişiyor sözlerini sarfeden Bakan Hayati Yazıcı konuşmasına şöyle devam etti: Temel atmadan önce 40 yıllık hayal demiştik Ovit Tüneline. Biraz daha araştırdık ki ne 40 yıl  Osmanlı Döneminde bile konuşulmuş. Ve artık biz bunu yapacağız diyen Başbakan 14 Mayıs 2011’de Rize Meydanında onun yıl dönümü dolmadan 12 Mayıs 2012’de temel atıldı. Dün şantiye şefinden bilgi aldım. 3.750 metre tünel kazılmış. Tamamı 29 kilometre. Planlanandan da önde gidiyor. İnşallah 2015 yılı ortalarında tamamlanacaktır. Bu sadece bir tünel diye bakmayın Türkiye’nin en büyük tüneli. Bu tünel, Gürcistanı, Balkanları, Orta Asyayı, Orta Doğuyu Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusunu Karadeniz’e bağlayacak bir yol bir alan. Çok stratejik bir konumu var. Dünya ticareti ve onunla birlikte  Türkiye’nin ticari potansiyeli her yıl artıyor gelişiyor. İşte bu alanda teşekkül edecek. İşte tarihi İpek Yolu bir bakıma bu tünel vasıtasıyla yeniden dirilecek. Böylece önemli bir proje.