ÖZ GIDA İŞ Sendikası ile ÇAYKUR Arasındaki Sözleşme İmzalandı

ÖZ GIDA İŞ Sendikası ile ÇAYKUR Arasındaki Sözleşme İmzalandı
Öz Gıda İş Sendikası ile ÇAYKUR arasındaki toplu iş sözleşmesi Ankara'da imzalandı.

ÇAYKUR ile Öz İş Sendikası arasında bir süredir devam eden 4. Dönem Toplu İş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Ankara’daki Kamu İş toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve ÖZ GIDA İŞ Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Kamu İş Genel Sekreteri Erhan Polat ve ÇAYKUR Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya Alim’in yanı sıra ÖZ GIDA İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, Kamu İş İktisat Müşaviri Hasan Karslı, Baş Uzman Kutluhan Eroğlu, Uzman Fahriye Arıkan, ÖZ GIDA İŞ Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, Şube Başkan Yardımcıları Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Fatih Kandemir, Hüseyin Avni Günay, Çaykur Personel Daire Başkanı Kamil İpek, Şube Müdürü Enes Sarı, Hukuk Müşaviri Av. Dilaver Demir, Öz Gıda İş Hukuk Müşaviri Av.Emre Barış ve ÖZ GIDA İŞ Sendikası Uzmanı Zeynep Vildan Gündoğan katıldı.    

oz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-toplu-is-sozlesmesi-imza-toreni-(1).jpg

ÖZ GIDA İŞ Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, sözleşme için yapılan imza töreninde, ÇAYKUR ile sendika arasında imzalanan yaklaşık 10 bin 300 işçiyi kapsayan 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Uzun müzakereler sonucunda Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, sözleşme müzakereleri boyunca emeği geçen herkese teşekkür etti.

oz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(2)-001.jpg

Polat, “2020 yılında ek protokol ile eksik kalan yerler tamamlanacak”

Kamu İş Genel Sekreteri Erhan Polat da, “Sözleşmemizde istekleriniz doğrultusunda birkaç düzenleme yaptık. Belki arzu ettiğimiz gibi olmadı ama iki ay sonra 2020’den geçerli olmak üzere düzenlenecek ek protokol ile eksik kalan yerleri tamamlayarak daha güzel hale getireceğiz. Bunun için elbirliği ile çalışacağız, gayret edeceğiz, arzu ettiğimiz sonucu da alacağız. İnşallah yapılan sözleşme öncelikle Çaykur’umuza, ülkemize, çalışan işçilerimize ve sendikamıza hayır getirir. Ben hayırlı olması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

oz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(3).jpg

Alim, “Farkları en kısa zaman ödemeyi planlıyoruz”

ÇAYKUR Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya Alim, uzun süren bir çalışmanın sonucunda sözleşmenin imzalandığına dikkat çekerek, “yapabileceğimiz çalışmanın en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.

Ayrıca 2020 yılında artı kazanımların olduğu ayrı ek bir protokolün olacağını da belirten Alim, “Gündemimizde farkların en erken zamanda verilmesi var. Kredi çekmeden, faize bulaşmadan kurumumuzun satışlarından dönecek olan öz sermayesi ile ödemek kaydıyla yaklaşık 20 milyon tutarında olan fark ödemelerini en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Sözleşmemizin hepimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sözleşme, ÖZ GIDA İŞ Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Kamu İş Genel Sekreteri Erhan Polat, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÖZ GIDA İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve Doğu Karadeniz Rize Şube Yöneticileri tarafından imza altına alındı.

oz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(6).jpg1-150.jpg2-116.jpg3-072.jpg4-028.jpg

oz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-toplu-is-sozlesmesi-imza-toreni-(9).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-toplu-is-sozlesmesi-imza-toreni-(10).jpg

oz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(1)-001.jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(4).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(5).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(7).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(8).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-toplu-is-sozlesmesi-imza-toreni-(7).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(1).jpgoz-gida-is-sendikasi-ile-caykur-arasindaki-sozlesme-imzalandi-(2).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Binlerce İşçiyi İlgilendiren ÇAYKUR Sözleşmesinde Mutlu Son